Pfizer за $ 68 млрд. купує свого конкурента

Pfizer за $ 68 млрд. купує свого конкурента
biojobblog.com

Про це сказано у спільній заяві компаній, яку цитують сьогодні міжнародні інформагентства.

У заяві йдеться, що Pfizer і Wyeth приступили до обговорення "остаточної угоди про злиття", яка передбачає створення однієї із найдиверсифікованіших у світі компаній, що займаються виробництвом товарів медичного призначення.

Розрахунок за угодою, яка вже отримала схвалення ради директорів обох компаній, буде здійснено грошовими коштами та акціями.

Консорціум банків погодився виділити на фінансування угоди 22,5 мільярда доларів.

Угода стане найбільшою у фармацевтичній галузі з 2000 року, коли Pfizer придбала Warner-Lambert Co. за 93,4 мільярда доларів.

"Об'єднання Pfizer і Wyeth створює величезні можливості для трансформування нашої галузі", заявив президент і виконавчий директор Pfizer Джеффрі Кіндлер.

Представники Pfizer і Wyeth розраховують, що об'єднана компанія буде мати більше джерел для інвестування у дослідження та розробку, ніж будь-яка інша фармацевтична фірма.

Очікується, що операцію буде завершено в третьому чи четвертому кварталі нинішнього року.

Чистий прибуток, який базується в Нью-Йорку Pfizer Inc., в четвертому кварталі 2008 року знизився на 90% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Сьогодні, 26 січня, компанія заявила також, що у зв'язку зі світовою фінансовою кризою планує скоротити чисельність персоналу на 10% і закрити кілька своїх заводів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK