Тимошенко назвала умову для отримання банками рефінансування

Тимошенко назвала умову для отримання банками рефінансування
tymoshenko.com.ua

Вона уточнила, що в даний час агропромисловий комплекс обслуговують 92 комерційних банки.

За її словами, на даний момент для агропромислових підприємств банки пролонгували до жовтня 2009 року кредити на загальну суму 1 млрд грн, тоді як 3,2 млрд грн кредитів ще не продовжено.

"Необхідно передбачити обов'язкову умову - для того, щоб отримати рефінансування, банк повинен пролонгувати кредити для аграрного комплексу, включаючи збереження застав і відсотків на тому рівні, які дають право на життя аграрному бізнесу, а не знищують його в зародку", - повідомила Тимошенко.

Крім того, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в цьому контексті висловила сподівання, що Національний банк України поверне валютний коридор на рівень 6-6,5 гривень за долар.

Вона підкреслила, що "хаотична поведінка гривні нівелює переваги гривні, які українська економіка могла отримати від здешевлення нафти на світових ринках".

"Я сподіваюся, що Нацбанк припинить проводити валютні операції і поверне курс гривні в межах 6-6,5 гривень за долар. Більше платити за долар, навіть в умовах економічної кризи - немає необхідності", - заявила вона.

Тимошенко зазначила, що зниження обмінного курсу дозволить українським аграріям купити нафтопродукти, необхідні для проведення весняної посівної кампанії.

Нагадаємо, 24 січня Юлія Тимошенко заявила, що економічна криза через 3-4 місяці почне спадати.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK