ЄС не ухвалював рішення про виділення Україні 1,7 млрд. євро для боротьби з кризою

ЄС не ухвалював рішення про виділення Україні 1,7 млрд. євро для боротьби з кризою
n-europe.eu

Про це стало відомо під час прес-конференції у представництві Європейської комісії в Києві, присвяченій головуванню Чехії в ЄС. 

Зі слів голови представництва Єврокомісії Жозе Мануеля Пінту Тейшейра така інформація не могла виходити від мене, моїх колег або будь-якого іншого офіційного представника Єврокомісії. 
  
У свою чергу в Міністерстві закордонних справ України підтвердили, що дійсно ЄС ніякого рішення щодо виділення українській державі коштів не приймав, і пояснили, що виступ президента Франції Ніколя Саркозі в Європарламенті зрозуміли неправильно. 

Як повідомлялося, 16 грудня у Страсбурзі президент Франції Ніколя Саркозі оголосив у посланні до Європейського парламенту намір Європейського Союзу виділити Україні 1,7 мільярда євро для боротьби з фінансовою кризою. Про це повідомив посол Франції Жак Фор. 

Раніше МВФ виділив Україні стабілізаційний кредит Stand-By $ 16,4 млрд. для подолання наслідків фінансово-економічної кризи. Відповідне рішення прийняла рада директорів фонду на засіданні в 5 листопада 2008.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK