ЄС заснував фонд, який може виділити Україні фінансову допомогу

ЄС заснував фонд, який може виділити Україні фінансову допомогу
campusanuncios.com

Новий фонд був заснований на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у понеділок в Брюсселі.

Як повідомляє Німецька хвиля, новий Трастовий фонд був створений при Європейському інвестиційному банку для того, щоб приймати внески держав-членів Євросоюзу.

За словами міністра закордонних справ Чехії, яка головує в ЄС, Карела Шварценбергера, за допомогою нового фонду можна буде фінансувати великі інфраструктурні проекти в державах, які є учасниками Європейської політики добросусідства. Зокрема, мова йде про країни, які розташовані на південь і схід від ЄС.

Німецька хвиля пише, що пріоритетними будуть ініціативи щодо транспорту, енергетики та захисту навколишнього середовища, а також соціальні проекти і проекти в сфері приватного підприємництва.

При цьому Євросоюз буде надавати як позички, так і гранти. На ці цілі вже було виділено 100 мільйонів євро з бюджету ЄС. Окремі держави Євросоюзу заявили про своє бажання надати ще 37 мільйонів.

Нагадаємо, Європейський Союз не приймав рішення щодо виділення Україні 1,7 млрд євро для боротьби з кризою. За словами голови представництва Єврокомісії Жозе Мануеля Пінту Тейшейра "така інформація не могла виходити від мене, моїх колег або будь-якого іншого офіційного представника Єврокомісії".

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK