До Пінчука в Давос прилетять Блер і Клінтон

До Пінчука в Давос прилетять Блер і Клінтон
pinchukfund.org

Основними спікерами заходу стануть люди, які внесли значний внесок у розвиток сучасної моделі благодійності - 42-й Президент США Вільям Дж. Клінтон, екс-прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер, бізнесмен і філантроп сер Річард Бренсон, лауреат Нобелівської премії світу 2006 року Мухаммед Юнус , відомий актор і засновник благодійного фонду Джет Лі, і організатор заходу - громадський діяч і бізнесмен Віктор Пінчук.

Модератором дискусії буде Метью Бішоп, бізнес-редактор журналу Economist, співавтор книги Філантрокапіталізм (Philanthrocapitalism: How the Rich Can Save the World).

Основною темою дискусії стане вплив світової економічної кризи на ситуацію в сфері благодійності та перспективи її розвитку. Учасники обговорять питання про те, в якій мірі ситуація у фінансовій та економічній сфері позначиться на масштабах діяльності благодійних фондів, чи варто очікувати істотного зниження відрахувань на філантропії в світі і якими будуть соціальні наслідки такого зниження.

У фокусі дискусії буде здатність благодійності надалі залишатися одним з ключових чинників соціального прогресу, задовольняючи основні соціальні запити і потреби людей, а також нові можливі моделі філантропії, які можуть виникнути після відновлення економіки.

Учасниками круглого столу стануть близько 200 чоловік, серед яких офіційні учасники Міжнародного економічного Форуму, представники комерційних, благодійних організацій та громадських організацій, представники медіа.

Крім того, як повідомили у Фонді, основною темою 39-го щорічного форуму, який буде проходити з 28 січня по 1 лютого 2009 року, є Формування світу після кризи. Протягом 5-ти днів більш ніж 2500 учасників з 96 країн світу, включаючи рекордне число глав держав і урядів, будуть збиратися на засідання в Давосі: на цих зустрічах ключові міністри фінансів, закордонних справ, торгівлі та енергетики приєднаються до глав неурядових організацій, громадським діячам і релігійним лідерам.

Близько 60% учасників Форуму - це відомі бізнесмени, в основному, з числа членів-засновників Форуму, тобто, представники 1000 провідних компаній світу з усіх секторів економіки.

Співголови:

Кофі Аннан, Генеральний секретар ООН (1997-2006), член Ради засновників ВЕФ; Стівен Грін, Голова групи компаній HSBC Holdings, Великобританія; Ананд Махіндра, Віце-президент та Керуючий директор Mahindra & Mahindra, Індія; Руперт Мердок, Голова та Генеральний директор News Corporation, США; Марія Рамос, Генеральний директор групи Transnet, Південна Африка; Жерона Ван дер віяло, Виконавчий директор Royal Dutch Shell Plc; Вернер Веннінг, Голова ради директорів Bayer, Німеччина.

З рекордного числа світових лідерів, які беруть участь у Форумі, прем'єр-міністр Китайської Народної Республіки Вен жибао, а також прем'єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін виступлять перед присутніми в день відкриття ВЕФ. Ангела Меркель, Федеральний канцлер Німеччини, Гордон Браун, прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії і Таро Ассо, прем'єр Японії виступлять на сессійних засіданнях Форуму.

У групу державних діячів входять 41 глава держав і урядів, 17 міністрів фінансів, 19 голів національних банків, 22 міністра торгівлі, 16 міністрів закордонних справ, 15 міністрів енергетики та охорони навколишнього середовища, 9 уповноважених комісарів ЄС та глави 30 міжнародних організацій.

Нагадаємо, перший Круглий стіл з питань добродійності Фонд Віктора Пінчука провів у Давосі в дні Всесвітнього економічного Форуму в 2008 році. Тоді ключовими спікерами стали засновник Фонду Відкрите суспільство Джордж Сорос, редактор журналу Economist Метью Бішоп, голова наглядової ради Фонду Україна 3000 Катерина Ющенко та інші.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK