Нобелівський лауреат із економіки заявляє про небезпеку кредиту МВФ для України

Нобелівський лауреат із економіки заявляє про небезпеку кредиту МВФ для України
k2kapital.com

За його словами, МВФ допустив цілий ряд помилок, починаючи з азіатської фінансової кризи 1997 року. "Вони наступають на ті ж граблі, що і в 97-му", - заявив Стігліц.

Колишній шеф-економіст Світового банку підкреслив, що процентні ставки є надто високими, а монетарна політика, яку продиктовано МВФ кризовим країнам, що контрастує з фінансовою політикою, орієнтована на економічне зростання, що поширено у Великобританії та Франції.

"Гроші на таких умовах, очевидно, послаблять економіку і в остаточному підсумку їх повернути буде важче", - заявив він.

Джозеф Стігліц відомий як жорсткий критик ринкового фундаменталізму, монетаризму та неокласичної політекономічної школи взагалі, а також неоліберального розуміння глобалізації, політики МВФ стосовно країн, що розвиваються, і ліберальних реформ в Росії, що робить його знаковою фігурою сучасного антиглобалістського руху.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд 5 листопада 2008 року ухвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту в обсязі 16,43 млрд доларів США. Кредит повинно бути спрямовано на зміцнення довіри у фінансовому секторі та допомогу економіці країни. Програму розраховано на два роки.

У листопаді 2008 року Україна отримала перший транш кредиту в розмірі 4,5 млрд доларів. Ухвалення рішення МВФ про надання Україні наступного траншу буде пов'язано із виконанням певних цільових показників, яких наша держава повинна досягти на кінець 2008 року.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK