Учасники Українського ланчу в Давосі обговорювали шляхи виходу України з кризи

Учасники Українського ланчу в Давосі обговорювали шляхи виходу України з кризи
korrespondent.net/business

Як повідомили  у прес-службі Фонду Віктора Пінчука, Фонд та міжнародна інвестиційно-консалтингова компанія EastOne провели у Давосі 5-ту Українську ланч-конференцію.

На цей захід, що проводиться під час Всесвітнього економічного форуму, з 2005 року збираються представники ділових та політичних кіл світу для обговорення ситуації в Україні та перспектив її розвитку. Темою 5-ї Ланч-конференції став пошук шляхів виходу з сьогоднішньої економічної та політичної кризи в Україні.

"Сьогодні в Україні - критична ситуація. За оцінками усіх економістів, Україна постраждала від кризи найбільше. Ми переживаємо економічну та політичну кризу, можливі серйозні соціальні наслідки", - сказав, відкриваючи ланч-конференцію її ініціатор, український громадський діяч та бізнесмен Віктор Пінчук.

Водночас він зазначив, що в України в цій ситуації є й ряд переваг, а також причин оптимістично дивитися в майбутнє. "Україна вже переживала тяжкі часи, це для неї не вперше. У неї є подібний досвід. Сьогодні головні питання – коли та як виходити з кризи", - зауважив Пінчук.

Першим кроком до виходу з кризи ті, хто виступали на ланч-конференції вважають, досягнення згоди між різними інститутами та гілками влади в Україні.

"Головні проблеми – це внутрішні проблеми, які необхідно вирішити, - підкреслив у своєму виступі бізнесмен та громадський діяч Джордж Сорос. – Потрібна згода всередині влади. Сьогодні в цих відносинах відчувається холод, і такі речі розчаровують всі інші країни. Це нікого не радує".

Подібну думку висловив і віце-прем’єр-міністр України Григорій Немиря, який наголосив на необхідності вирішення внутрішніх проблем, об’єднання зусиль влади та опозиції в реалізації плану антикризових дій. Одним з пунктів такого плану Немиря назвав створення національного антикризового агентства за прикладом Великобританії.

У свою чергу, екс-спікер Верховної Ради Арсеній Яценюк висловив скептичне ставлення щодо можливості швидкого виходу з політичної кризи в країні. "Система політичного хаосу – це питання, яке не буде вирішено після кризи. У вас в Європі актори трохи кращі, але ми весь час вдосконалюємось", - зіронізував він.

Як повідомлялося, українська ланч-конференція, яку Фонд Віктора Пінчука проводить з 2005 року, стала традиційним заходом в Давосі. Метою конференції є просування України серед західних еліт та сприяння кращому розумінню її політичного та інвестиційного клімату. Цього року тема конференції — "Криза. Шляхи подолання" (”Crisis: In & Out”).
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK