Ринок сировини: Ціни на нафту падають сьомий місяць підряд

Ринок сировини: Ціни на нафту падають сьомий місяць підряд
novoskop.ru
За словами керуючого активами Astrum Investment Management Олега Непляха, у п'ятницю, останній день місяця, інвестори зробили спробу грати на підвищенні - формальним приводом стали дані по ВВП США.

"Однак до кінця торговельної сесії приріст виявився несуттєвим - 0,56% проти 4,8% незабаром після оголошення даних по ВВП. До кінця торговельної сесії на New York Mercantile Exchange ціна на нафту з поставкою в березні закріпилася на рівні $ 41,68 за барель ", - пояснює експерт.

При цьому Неплях відзначає, що в п'ятницю підтримку нафти також надали триваюча боротьба профспілок з Royal Dutch Shell Plc.

"Падіння на фондових ринках у п'ятницю, а також явна негативна динаміка на ринку казначейських зобов'язань США минулого тижня дозволили золоту наприкінці минулого тижня зрости до $ 927,3 за унцію", - говорить Неплях.

У той же час, золото зростає третій місяць поспіль на тлі позитивної динаміки долара США, який відновився до $ 1,28 за $ 1,39 за євро з початку року. Вартість золота в євро за місяць збільшилася на 15%. При цьому доларова динаміка золота також була позитивною.

"У поточних умовах золото починає втрачати прив'язку до валютних курсів - ступінь кореляції вартості золота і вартості долара знизилася. Золото росте і проти євро, і проти долара, що відображає побоювання інвесторів з приводу падіння купівельної спроможності світових валют ", - говорить Неплях.

За його словами, монетарна політика Єврозони і США зараз вже дуже м'яка, а рецесія буде сприяти подальшому її пом'якшенню.

"Рано чи пізно це призведе до зайвої ліквідності фінансової системи і викличе інфляцію, що вже закладено в ціні на золото. У той же час поточний рівень не є психологічно стійким для ринку - ми очікуємо корекції золота на початку тижня ", - прогнозує експерт.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK