Ведомости: Гривня - друга у світі валюта за ступенем девальвації

Ведомости: Гривня - друга у світі валюта за ступенем девальвації
times.liga.net

Максимальне падіння торкнулося наступних валют: ісландська крона (-45,9%), українська гривня (-42%), польський злотий (-41,3%) і австралійський долар (-34,6%). Причому всі, за винятком ісландської крони, яка дешевшає вже з кінця 2007 р., знизилися приблизно в один час з рублем. Найкраще виглядає японська ієна, додавши з літа 17%.

Падіння цін на метали призвело до спаду української економіки - в листопаді більше ніж на 14% у річному виразі, повідомляє головний економіст видання Merrill Lynch з Росії та СНД Юлія Цепляева. Нацбанк України (НБУ) підтримував курс гривні інтервенціями з резервів, але особливого успіху це не принесло, говорить вона.

Ведомости повідомляють, що вже наприкінці грудня курс гривні до долара знизився з рівня липня 2008 р. на 45%, в тому числі за 16-17 грудня - на 14%. Тоді ж НБУ підвищив ставку з 17% до 22% і оголосив про призупинення рефінансування комерційних банків на кілька тижнів.

Нагадаємо, сьогодні, 2 лютого, курс продажу готівкового долара в обмінних пунктах українських комерційних банків склав 8,2-8,5 грн за долар.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK