Експерт: Україна може залишитися без кредиту МВФ

Експерт: Україна може залишитися без кредиту МВФ
teplota.net

Соскін зазначає, що Національний банк повинен надати місії МВФ вичерпну інформацію про використання понад 3 млрд. дол. першого траншу кредиту, а уряд - про причини відсутності бездефіцитного бюджету, зволікання з ліквідацією низки міністерств і відомств, пільг і привілейованих пенсій держслужбовцям, зменшення їм зарплати та забезпечення очікуваних надходжень до держбюджету.

"Тому Міжнародний валютний фонд не надасть нам другий транш, поки все це не відповідатиме правилами МВФ. Ці правила однакові для всіх. Це як правила гри в футбол: ти їх приймаєш, або не  приймаєш участі у світових змаганнях", - заявив економіст.

Соскін вважає, що звіти податківців і Державного казначейства про перевиконання державного бюджету в січні є сумнівними, оскільки не містять інформації про повернення ПДВ, повноцінну виплату пенсій, зарплати бюджетникам та інші форми збільшення внутрішньої заборгованості.  
 
* * *

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд виділив Україні стабілізаційний кредит Stand-By $ 16,4 млрд. для подолання наслідків фінансово-економічної кризи. Відповідне рішення прийняла рада директорів фонду на засіданні в середу, 5 листопада. Меморандум з МВФ передбачав, що Україна буде утримуватися від обмеження імпорту.

10 листопада в Україну надійшов перший транш кредиту МВФ. Програма розрахована на два роки.



За матеріалами української служби Deutsche Welle

 

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK