МВФ: Економіки країн Азії можуть відновиться в 2010

МВФ: Економіки країн Азії можуть відновиться в 2010
expertby.org

Минулого тижня МВФ різко знизив свої прогнози, що відображає стрімкий спад світової економіки. Керуючий директор МВФ Домінік Стросс-Кан 3 лютого сказав журналістам, що
Азія повинна стимулювати внутрішній попит, щоб знизити свою традиційну залежність від експорту в країни Європи та США. Однак, такий перехід, на його думку, може зайняти тривалий час. 
"Азія не може відновитися, поки увесь інший світ перебуває в кризі", - зазначив він.


Більшість азіатських економік залежать від попиту з боку Європи та Америки, які перебувають в рецесії. В останні тижні виробники Південної Кореї і Японії повідомили про рекордне падіння обсягів експорту. На думку експертів МВФ, зростання азіатської економіки в цьому році становитиме 2,7%. Ще в листопаді МВФ прогнозував, що цей показник становитиме 4,9%.  


"Ці дані приблизні, ми не можемо виключити більш сумного результату", - зазначив Стросс-Кан.


Швидше за все, у наступному році середнє зростання економік країн Азії становитиме 5%. У деяких країнах зростання може йти прискореними темпами, сказав він. Китай, який є другою за величиною азіатською економікою після Японії, може, згідно з планами уряду, утримати приріст ВВП на рівні 8%, але це буде важко, заявив Стросс-Кан, додавши, що Китай відіграє "виняткову важливу роль" у світовій економіці.  


Експерти МВФ вважають, що негативний приріст економіки Південної Кореї становитиме 4%. Однак, вони сподіваються, що в 2010 р. четверта за величиною економіка Азії зростатиме зі швидкістю 4,2%, якщо покращиться економічна ситуація в світі.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK