Європарламент розгляне можливість участі РФ у проекті Набукко

Європарламент розгляне можливість участі РФ у проекті Набукко
yuga.ru

За їхньою інформацією відповідна пропозиція висвітлена в підготовленій експертами Європарламенту доповіді з енергетичної політики Євросоюзу, яку, як очікується, винесуть на голосування в межах пленарної сесії асамблеї в середу, 4 лютого, у Страсбурзі.  

Автори доповіді беруть під сумнів готовність наповнення прикаспійськими країнами газом Набукко та вважають недоцільним розглядати його як конкурент російському проекту "Південний потік".

За інформацією європейських ЗМІ, проти підключення Росії до Набукко виступає Єврокомісія, яка вважає, що цей крок лише підсилить енергетичну залежність ЄС від Росії.

Разом з тим, низка ключових членів ЄС, зокрема Німеччина, Італія та Франція, зі свого боку, сумніваються в необхідності будівництва Набукко, на реалізацію якого виконавча влада ЄС уже виділила 250 мільйонів євро і який покликаний стати альтернативним маршрутом поставок природного газу.

Проект Набукко транспортуватиме  середньоазіатський та каспійський газу в європейські країни через Азербайджан, Грузію, Туреччину, Болгарію, Угорщину, Румунію та Австрію. Він стане продовженням уже побудованого газопроводу Баку-Тбілісі-Ерзурум.

Переговори  щодо Набукко, одним з головних питань яких є гарантії заповнення газопроводу, ведуться вже не перший рік. Експерти пов'язують активізацію переговірного процесу з російсько-українським газовим конфліктом.  

Так, на думку аналітиків Центру європейських політичних досліджень, головна проблема пов'язана саме з тим, що поки не визначені джерела газу для Набукко.  

 

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK