Огляд ринків: Індекси США впали, Європа і Росія виросли

Огляд ринків: Індекси США впали, Європа і Росія виросли

У цілому індекс Dow Jones упав на 1,51 відсотка до 7957 пунктів, високотехнологічний Nasdaq знизився на 0,05 відсотка до 1515 пунктів, а S & P 500 втратив 0,75 відсотка, склавши за підсумками торгів 832 пунктів. Крім фінансових компаній, що значно знизилися і акції споживчого сектора. Наприклад, папери Kraft Foods знизилися на 9,15 відсотка.

Котування ринку акцій в Європі піднялися другий раз поспіль за рахунок кращих, ніж очікувалося, квартальних корпоративних звітів. Британський FTSE 100 піднявся на 1,54 відсотка до 4229 пунктів, німецький DAX підскочив на 2,69 відсотка до 4493 пункту, а французький CAC 40 додав 2,9 відсотка до 3069 пунктів.

Російські фондові індекси виросли за підсумками торгової сесії 4 лютого. Індекс ММВБ збільшився на 1,58 відсотка до 635,89 пункту, а основний показник РТС підріс на піввідсотка до 514,89 пункту. Лідером зростання серед компаній, що торгуються на ММВБ, стали акції Ростелекому, піднялися на 13,45 відсотка.

За підсумками торгів у середу індекс ПФТС знизився на 2,06% до 254.94 пункту. За інформацією начальника аналітичного відділу компанії Аврора Капітал Вадима Янковського, серед ліквідних паперів найбільше падіння продемонстрували акції Дніпроспецсталі, що втратили 18,75%, Крюківського вагонобудівного - 18.18%, шахти Комсомолець Донбасу – 10,0%, Західенерго – 7,16% і Азовсталі – 5,33%.

Обсяг торгів, у секції акцій становив 1.8 млн. грн. Ринок, за словами аналітика, перебуває в стані невизначеності, попит відсутній, активність нерезидентів нульова, а внутрішніх інвесторів дуже низька.

"Негативний зовнішній корпоративний новинний фон на цьому тижні був підтриманий повідомленнями українських підприємств про скорочення обсягів виробництва в січні 2009 року. Практично всі підприємства сектора ГМК відрапортували про зниження виробництва, у цей період, на 15-50%", - заявив Янковський.

За його словами, активно йде переоцінка вартості компаній сектору, в умовах відсутності поліпшення світової кон'юнктури на ринку металів та погіршення прогнозів по динаміці цін на 2009 рік.

Проти гірничо-металургійного комплексу працювала і нова ціна на природний газ. На минулому тижні з'явилася визначеність в ціні на газ для промислових підприємств (ріст у 2009 році відносно 2008 року становитиме близько 800 гривень на кожній тисячі кубічних метрів).

Таким чином, лише за рахунок чинника зростання ціни на природний газ, собівартість виробництва однієї тонни сталі, у металургів, зросте на 98 грн, зазначив у коментарі Корреспондент.net аналітик.

На його думку, з огляду на зовнішню і внутрішню ситуацію, торги на ПФТС будуть залишатися млявими тривалий період часу.

Індекс буде дрейфувати в зону 240 пунктів, де імовірно, знайде стабільний стан. Янковський заявив, що ринок буде чекати фінансових показників українських компаній, для того, щоб зрозуміти як вони справляються з кризою.

"При кращих, ніж очікується, фінансових результатах за четвертий квартал 2008 року, конкретних компаній, можливе незначне зростання вартості їхніх акцій на ПФТС", заявив він.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK