Карпачова відкрила провадження про порушення права на життя померлої ув'язненої в Лук'янівському СІЗО

Карпачова відкрила провадження про порушення права на життя померлої ув'язненої в Лук'янівському СІЗО
Фото прес-служби Президента

Як нагадали у прес-службі УповноваженогоВерховної Ради України з прав людини, 15 вересня під час перевіркиУповноваженим з прав людини стану дотримання прав ув'язнених Лук'янівськогоСІЗО був виявлений факт грубого порушення права на життя 28-річної Робейко.

"Жінка протягом півтора року перебувалапід вартою у слідчому ізоляторі, з них вісім останніх місяців - у медичній йогочастині, через захворювання на туберкульоз та СНІД", - повідомили упрес-службі.

За їхніми даними, клопотання керівництваЛук'янівського СІЗО до Шевченківського районного суду міста Києва прозвільнення тяжко хворої Робейко залишилося без реагування. Після винесеннявироку жінка була доставлена ​​в лікарню, де вона через три дні померла.

З метою з'ясування всіх обставин, що призвелидо смерті Робейко, Уповноваженим з прав людини Карпачовою відкрито провадженняпро порушення права на життя ув’язненої слідчого ізолятора.

Нагадаємо, Омбудсмен України Ніна Карпачова згадаласмерть у результаті ненадання медичної допомоги 28-річній ув’язненій ОлександріРобейко як приклад під час обговорення з Комісаром Ради Європи з прав людиниТомасом Хаммарбергом теми про застосування арешту до вироку суду.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK