У Києві СБУ викрила злочинне угруповання, до складу якого входили міліціонери

У Києві СБУ викрила злочинне угруповання, до складу якого входили міліціонери
АР

Як повідомили у прес-центрі СБУ,використовуючи службове становище, з метою особистого збагачення і штучногопідвищення показників роботи правоохоронці схиляли громадян до вчинення дій,пов'язаних із незаконним обігом наркотиків. Шантажуючи притягненням докримінальної відповідальності, співробітники відділу БНОН змушувалинаркозалежних осіб купувати та реалізовувати наркотичні засоби іншим місцевимжителям.

У свою чергу, тих, хто купував наркотики,міліціонери притягували до кримінальної або адміністративної відповідальності,покращуючи статистичні звіти про свою "роботу", або вимагали у ниххабарі за звільнення від покарання. За сприяння у такій протиправній діяльностіміліціонери розплачувалися зі "своїми" наркоманами вилученими угромадян наркотиками і частиною грошей, отриманих у якості хабарів.

 Так, учетвер, 22 вересня, під час спеціальної операції із залученням бійцівспецпідрозділу Альфа СБУ разом із Генеральною прокуратурою затримали трьохучасників угруповання - начальника відділу БНОН Святошинського РУ ГУ МВСУкраїни в Києві, його заступника та оперативного співробітника цьогопідрозділу. Зловмисників затримали під час отримання хабара - $ 10 тисяч, якийвони вимагали за звільнення від кримінальної відповідальності черговогоспровокованого зловмисниками покупця наркотиків.

Під час обшуків службових кабінетів затриманихвиявлено значну кількість наркотичної речовини, яка використовувалася узлочинній схемі. У гаражному боксі, закріпленому за відділом БНОН, виявленонаркотичну сировину у розсипі і розфасовану в тюки для збуту у роздріб, вагидля розфасовки, заборонені у вільному обігу сильнодіючі медичні препарати,суміші для паління, прекурсори. Загальна вага вилученої наркотичної сировинискладає більше 40 кг. Вартість такої кількості наркотиків - близько $ 100тисяч.

У приватних квартирах міліціонерівспівробітники СБУ виявили значну кількість готівки, патронів до вогнепальноїзброї, у тому числі до автоматичної.

Проти затриманих осіб Генеральною прокуратуроюУкраїни порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 364 (зловживання владою або службовимстановищем), ч. 2 ст. 307 (незаконне зберігання, збут наркотичних засобів)Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, Апеляційний суд Києва 20вересня засудив п'ятьох колишніх міліціонерів до 6-8-ми років позбавлення воліза участь у злочинному угрупованні.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK