У Бабиному Яру зведуть меморіальний комплекс

У Бабиному Яру зведуть меморіальний комплекс
Фото газети Сегодня

Як пише газета Сегодня, вжедо листопада в Бабиному Яру з'явиться Алея праведників, на якій розмістятьбронзові книги з іменами всіх людей, які рятували євреїв під час масовихрозстрілів. Тамтакож з'явиться Скорботна арка і скульптура жінки, яка прикриває собоюхлопчика, пише газета.

Пізнішев Яру планують зробити площу Згоди, на якій побудують невеличку церкву,синагогу, мечеть і костел. Першийпам'ятник нового комплексу відкрили вчора, 3 жовтня, на перехресті вулицьМельникова і Дорогожицької. Пам'ятникє стелою на згадку про "дорогу смерті" - вертикальна цегла зі слідамибосих ніг дорослих та дітей, пише Сегодня.

"Мивстановили стелу в тому місці, де 70 років тому починалася "дорога смерті",саме тут людей роздягали і вели на розстріли", - сказав виданню авторстели, відомий київський скульптор Костянтин Скритуцький. Зайого словами, через кілька днів на пам'ятнику виріжуть шестикутну зірку.

Заінформацією видання, наступний пам'ятник, який планують звести на територіїБабиного Яру - Алея праведників. Цебуде доріжка із висадженими тополями, яка буде починатися від виходу з метроДорогожичі і вести углиб парку.

"Напочатку Алеї буде встановлена ​​Скорботна арка, крізь яку ніхто не зможе пройти,не прихиливши голову, - дякуючи тим, які проявили милосердя і врятували безлічлюдей від розстрілів у Бабиному Яру. За нею буде починатися Алея праведників:між тополями з обох сторін розташуються 16 постаментів збронзовими книгами. У кожній книзі буде написано прізвища праведників БабиногоЯру. Усього 650 людей", - сказав газеті арт-директор проекту ФедірБаландін.

Довжина Алеї будеблизько 150-200 метрів. НаприкінціАлеї зведуть пам'ятник жінці, котра прикриває собою маленького хлопчика. Завершити Алею плануютьвже до початку листопада.

ЗаМенорою, там, де зараз розташований спортивний майданчик, надалі плануютьзвести музей Бабиного Яру.

"Швидшеза все, в ньому буде кілька поверхів. Перша експозиція буде присвяченадовоєнному Києву, друга - місту під час окупації 1941-1943 років, і третя,найголовніша, - трагедії в Бабиному Яру", - сказав Сегодня голова фондуПам'ять Бабиного Яру Ілля Левітас.

Зайого словами, в кімнаті розмістять фотографії розстрілів, документи (свідченнянацистів і спогади тих, хто вижив) і нечисленні речі розстріляних, які вдалосязнайти. Також вмузеї буде бібліотека.

"Уперспективі на території Бабиного Яру буде також зведена стіна з викарбуванимина ній іменами 23 тисяч розстріляних євреїв, циган, військовополонених", -сказав Левітас.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK