У Києві зафіксували підвищений рівень радіації в одному зі сміттєвозів

У Києві зафіксували підвищений рівень радіації в одному зі сміттєвозів
АР

Як сказано в повідомленні компанії Київенерго,3 жовтня на сміттєспалювальному заводі Енергія спрацювало обладнання Кордон,яке перевіряє сміття на радіаційне забруднення.

Під час проходження вхідного контролю насміттєвозі був зафіксований рівень радіації 53,8 мікрорентген на годину замістьмаксимально допустимих 30-ти мікрорентген на годину.

Сміттєвоз із радіаційним сміттям бувперевезений на спеціальну стоянку, і 4 жовтня комісія з фахівців Міністерстванадзвичайних ситуацій та санітарних служб виявила безпосереднє джерелорадіації, радіаційний фон якого у 200 разів перевищував норму і становив 6тисяч мікрорентген на годину.

Сміття було утилізоване відповідним чином напідприємстві Радон.

Обладнання для радіаційного контролю сміттяКордон на заводі Енергія було встановлено влітку 2009 року за рахунокінвестиційної програми Київенерго.

У повідомленні підкреслюється, що з моментуустановки обладнання Кордон п'ять разів фіксувало радіаційне сміття.

Радіометр нейтронного і гамма-випромінюванняРКС-02 Кордон встановлений на в'їзді на завод і призначений для виявленнярадіоактивних матеріалів природного і штучного походження під час безперервногодистанційного контролю автомобільного і залізничного транспорту, а такожпішоходів, пасажирів і ручної поклажі.

Нагадаємо, що у грудні минулого року насміттєспалювальному заводі Енергія був виявлений сміттєвоз, який перевозиврадіоактивне сміття.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK