Хто такий Олег Гаврилюк? Прохання про призначення виконавцю шансону звання Народного артиста підписали 13 регіоналів - Ъ

Прохання Президенту про присудження звання Народного артиста України виконавцю шансону Олегу Гаврилюку, пісні та вірші якого містять нецензурну лексику, підписали 13 народних депутатів від Партії регіонів. Про це свідчать документи, що потрапили в розпорядження КоммерсантЪ-Украина.
Хто такий Олег Гаврилюк? Прохання про призначення виконавцю шансону звання Народного артиста підписали 13 регіоналів - Ъ
Прінтскрін офіційного сайту Олега Гаврилюка

У статті Зазвучав знайомий мотив КоммерсантЪ повідомляє, що серед підписантів- Ян Табачник, Сергій Тігіпко, Віталій Журавський, Нестор Шуфрич, ЕльбрусТедеєв, Вадим Колесніченко, Володимир Олійник, Таїсія Повалій, Микола Сорока,Микола Демянко, Тетяна Бахтєєва, Володимир Демішкан та Володимир Мисик .

Крім того, прохання про присвоєння звання булопідписано головою Київської міської держадміністрації Олександром Поповим тапершим заступником міністра культури Тимофієм Коханом, що запропонував зробитице "як виняток".

У зверненні народні депутати найбільш знаковиминазвали нову роботу виконавця Спасибо МВС!, гімн пенітенціарної служби, а такожцикл духовних пісень.

З нагородного листа, який також є в розпорядженнівидання, випливає, що, крім пісень, що увійшли до семи авторських альбомів,серед яких Одкровення, Пройдисвіт,100 відсотків, Гаврилюк також видав п'ять збірок віршів.

Зокрема, 2-е Я, Дихання плоті, Безсоромні вірші,більшу частину яких становлять твори, що містять ненормативну лексику: "Ви, звичайно, не б .. дь, Просто дуже схожі / Не хочуображати, Але читаю по пиці / Вашу б .. .. ку суть, Вашу сучу натуру", - цитує вірші видання.

Опитані підписанти заявили, що не були ініціаторамизвернення і не дуже добре знайомі з творчістю пана Гаврилюка.

"Нагадайте мені, будь ласка, хто такий ОлегГаврилюк?" - перепитавКоммерсантЪ Тедеєв.

"Я не був ініціатором цього прохання, - сказавКолесніченко. - До мене підійшли і запитали, чи можу я підписати колективнезвернення. Я колись чув кілька його пісень, вони у мене відклалися в голові, яі підписав".

Володимир Олійник послухав кілька дисків виконавця шансону і навітьотримав від нього особисте запрошення на концерт, на який, проте, не пішов.

"Мені сьогодні показали його вірші, це ганебнаріч, я б їх не слухав і не читав. Хоча, відверто кажучи, і в класиків не все було гладко в цьому плані", - зізнався Олійник,додавши, що наступного разу буде ретельніше вивчати творчість людей, проханняпро нагородження яких його просять підписати.

Крім того, він уточнив, що, як правило, ініціаторомпрохання є перший народнийдепутат, якийпідписався, яким у цьому випадкує Ян Табачник. Однак той від коментарів відмовився.

Член комітету з питань культури і духовності,депутат від Батьківщини Володимир Яворівський вважає, що це присудження свідчить про низький рівень культури таосвіти українських чиновників.

"Ці вірші - просто знущання над самим званням!Я б на місці народних артистів відмовився від цього звання і поклав його передносом тих, хто це звання (Олегу Гаврилюку - ред) присудив".

Крім того, Яворівський запевнив, що післяпарламентських канікул подасть проект закону про скасування почесних званьартистів.

У свою чергу народна артистка України Ніна Матвієнкоподібним випадком не здивована: "Таких блатних співаків, яким дають званнянародних, ставатиме більше. Який покровитель - такий і протеже!".

Олегу Гаврилюку присвоїли звання Народного артиста знагоди Дня Конституції України.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK