У столиці Німеччини відкрився кінофестиваль Берлінале-2009

У столиці Німеччини відкрився кінофестиваль Берлінале-2009
Reuters


Фестиваль розпочався з дефіле німецьких і закордонних кінозірок і політиків "червоною доріжкою". Перед фотографами пройшли, зокрема, члени журі фестивалю в повному складі, включаючи його голови Тільду Суінтон, Клайв Оуен, якого шанувальники зустрічали транспарантами "Подзвони мені, Клайв!", співачка Ніна Хаген і багато хто інші.

Поблизу будівлі на Берлінале Паласт задовго до початку церемонії відкриття зібралося кілька сотень осіб, які терпляче очікували появи своїх кумирів. Площа Потсдамер-Платц, де проходить відкриття і перебуває кілька кінотеатрів, у яких також будуть іти фільми в рамках кінофестивалю, охороняється співробітниками поліції.

На відкриття Берлінале прийшли і деякі політики, зокрема екс-міністр іноземних справ Німеччини Йошка Фішер і офіційний представник федерального уряду Ульріх Вільхельм.

Цього року заявки на участь у Берлінале подали автори більш ніж 6 тисяч фільмів, з яких вибрали більш ніж 300. В основному конкурсі покажуть 17 картин, у тому числі 14 світових прем'єр. Окрім того, конкурс доповнять ще вісім стрічок спеціальної програми.

Фільмом відкриття фестивалю стане трилер Тома Тиквера Інтернешнл" із Клайвом Оуеном і Наомі Уоттс у головних ролях, що оповідає про "темних" гравців у світі фінансів. На честь 20-ліття падіння Берлінської стіни у фестивалі передбачена спеціальна програма кіно про "холодну війну".

Судити учасників конкурсу буде міжнародне журі у складі семи чоловік під головуванням британської акторки Тільди Суінтон. Головними призами Берлінале за традицією є Золотий і Срібний ведмеді.

Кінофестиваль закінчиться 15 лютого.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK