У Лондоні розпочалася урочиста церемонія вручення нагород BAFTA

У Лондоні розпочалася урочиста церемонія вручення нагород BAFTA
Reuters


Найпрестижніша британська кінематографічна церемонія пройде в будинку Королівського театру опери та балету Ковент Гарден за участю численних світових кінозірок.

Гості вже почали прибувати в Ковент Гарден. Вони проходять розстеленою перед будинком червоною килимовою доріжкою вздовж "коридору" з декількох сотень журналістів світових засобів масової інформації та численних кінофанатів.

Серед тих, хто очікується в цей вечір на лондонській церемонії - зоряна пара Анджеліна Джолі та Бред Пітт, акторки Мірил Стріп, Крістін Скотт Томас, Кейт Уінслет, Пенелопа Крус, а також команда фільму Мільйонер з нетрів (Slumdog Millionaire) британського режисера Денні Бойла, що є безумовним фаворитом сьогоднішньої церемонії.

Драма, що оповідає про життя індійського підлітка з нетрів Мумбаї, в 2008 році закривала Лондонський кінофестиваль, а в січні вона одержала в США чотири Золоті глобуса, включаючи головні нагороди за кращий фільм і кращого режисера.

Тепер картина буде боротися за одержання золотих масок BAFTA в 11 номінаціях - Кращий фільм, Кращий британський фільм", Кращий режисер, Кращий адаптований сценарій, Краща музика, Краща робота оператора, Кращий монтаж, Краща робота художника-постановника, Кращий звук, Кращий актор і Краща акторка другого плану.

Також за 11 категоріями на змагання нагород Британської кіноакадемії висунуть фільм режисера Девіда Фінчера Загадкова історія Бенджаміна Баттона (The Curious Case of Benjamin Button).

Дев'ять номінацій, включаючи кращу чоловічу роль другого плану для покійного актора Хіта Леджера, одержала стрічка про пригоди Бетмена Темний лицар (The Dark Knight). У вісьмох категоріях буде боротися за одержання нагород драма режисера Клінта Іствуда Підміна (Changeling).

Власниця двох Золотих глобусів цього року, британська акторка Кейт Уінслет висунута на одержання BAFTA двічі в одній номінації - Краща жіноча роль - за свою роботу у фільмах Читач (The Reader) і Дорога змін (Revolutionary Road). Компанію їй у цій категорії склали акторки Анджеліна Джолі, Мірил Стріп і Крістін Скотт Томас.

На звання кращого актора претендують Бред Пітт, Шон Пенн, Міккі Рурк, Френк Лангелла й Дівши Пател.

У шорт-лист номінації Кращий неангломовний фільм увійшли картина Комплекс Баадера-Майнхоф (Der Baader-Meinhof Komplex), французька сімейна психологічна драма Я так давно тебе любила (Il y a longtemps que je t'aime), фільм Гоморра (Gomorra), а також дві анімаційні картини - Персеполис (Persepolis) і Вальс із Баширом (Vals Im Bashir).

У п'ятірку номінантів у категорії Висхідна зірка потрапили канадський актор Майкл Сірка, ірландський актор німецького походження Майкл Фассбендер, а також троє британців - Ноел Кларк, Тобі Кеббелл і Ребекка Хол.

Церемонія вручення кінематографічних нагород Британської академії кіно- і телемистецтва поряд із присудженням премії Золотий глобус, лауреатів якої вибирають члени Асоціації іноземної преси Голлівуда, є своєрідною репетицією Оскара - головної світовий кінопремії, що присуджується Американською академією кіномистецтва.

Нагорода Британської кіноакадемії вручається в 23 конкурсних номінаціях. Переможців виберуть у результаті голосування шести тисяч членів Британської кіноакадемії. Лауреати одержать у подарунок золоті маски BAFTA. Крім того, академія вже оголосила власників нагород у двох позаконкурсних номінаціях за внесок у розвиток кінематографа.

Ними стали відомий режисер, сценарист і актор Террі Гілліам, який прославився гумористичними фільмами із серії Монти Пайтон та іншими кіноработами, а також всесвітньо відомі британські кіностудії Pinewood і Shepperton, де знімалося безліч стрічок, включаючи практично всі фільми про Джеймса Бонда.

Переможці конкурсних номінацій стануть відомі гостям і журналістам о 18:30 за Грінвічем (20:30 за київським часом). Однак телевізійна трансляція вручення нагород розпочнеться лише через три години, після закінчення церемонії в Ковент Гардене.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK