Горбачов вручить приз Леонардо ДіКапріо

Горбачов вручить приз Леонардо ДіКапріо
АР

Вручення почесної нагороди відбудеться на урочистій церемонії під назвою Кіно заради миру, яка пройде в рамках Берлінського кінофестивалю, повідомляє Reuters.

Лауреатами Green Film Award стають кінематографісти, що присвятили свої роботи захисту навколишнього середовища. У цьому році приз дістанеться Леонардо ДіКапріо, який зняв документальний фільм Одинадцята година.

ДіКапріо заснував свій екологічний фонд ще в 1998 році. Його організація підтримує низку локальних проектів у Каліфорнії, а також займається пропагандою екологічних акцій через власний веб-сайт.

Нагадаємо, 59-й Міжнародний Берлінський кінофестиваль триватиме до 15 лютого. В основній конкурсній програмі беруть участь 17 фільмів, з них 14 будуть показані вперше.

Україна представлена в конкурсі короткометражних фільмів Діагноз Мирослава Слабошпицького. Крім того, у рамках Берлінале-2009 відбудуться офіційні ринкові прем'єри нових українських фільмів.

***

Берлінський кінофестиваль - щорічний міжнародний огляд, який проводиться з 1951 року в Німеччині. Основний приз фестивалю - Золотий ведмідь. На відміну від Канського кінофестивалю, Берлінале орієнтований на прогресивний геополітичний кінематограф. Журі приділяє особливу увагу тому, щоб у фестивальній програмі були представлені фільми з усього світу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK