Продюсер серіалу Менти подав до суду на творців Оперів

Продюсер серіалу Менти подав до суду на творців Оперів
proline-film.ru

Такий позов подали в арбітражний суд Москви після того, як суди Санкт-Петербурга визнали 72 епізоди серіалу Опера. Хроніки вбивчого відділу і Опера-2 контрафактною продукцією, оскільки творці "запозичили аудіовізуальні образи".

У свою чергу ТОВ Фенікс-фільм і ТОВ Люксфільм, творці Оперів, наполягають на тому, що контрафактним є серіал Менти.

Серіал Вулиці розбитих ліхтарів, який в 90-ті роки став першим успішним російським серіалом, почали створювати у 1992 році за творами Андрія Піменова. Прем'єрні серії з'явилися в 1997 році на каналі ТНТ. Пізніше права на показ серіалу викупив Перший канал, а повтор серіалу на інших телеканалах триває досі.

Серіали Опера. Хроніки вбивчого відділу і Опера-2 також знято за творами Андрія Піменова, в них задіяні ті ж актори. Прем'єрний показ відбувся у 2004 році на телеканалі Росія, а повтори - на НТВ і РЕН ТВ.

Керівник юридичної служби Фенікс-фільму Ілона Залєтова розповіла газеті, що суперечка між виробниками триває відтоді, як компанія почала знімати Оперів. Права придбали у Піменова, оскільки більш ранній договір письменника з санкт-петербурзьким продюсерами цього не забороняв.

Залєтова також повідомила, що Фенікс-фільм у свою чергу відстоює свої права у московських судах загальної юрисдикції в рамках справи, яку Піменов ініціював навесні 2006 року. Письменник стверджує, що творець Ментів - компанія Новый русский сериал - порушила авторські права, несумлінно використавши літературні твори.

"Якщо суд визнає наші права, то вже Вулиці розбитих ліхтарів визнають контрафактним продуктом", - наголосила юрист.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK