Блогери виберуть Національний бестселер-2009

Блогери виберуть Національний бестселер-2009
mignews.com.ua

В інтернеті буде створено спеціальне співтовариство (community.livejournal.com / natsbest), в якому блогери зможуть взяти активну участь у формуванні довгого і короткого списків дев'ятого сезону премії, який відкрився.

Крім того, ЖЖ-користувачі зможуть проголосувати за найгіршу книгу року, що минає, в рамках спеціального проекту НацWorst.

Переможців читацького голосування, а також найактивніших учасників блогерської спільноти буде спеціально відзначено організаторами.

Національний бестселер - щорічна Всеросійська літературна премія, яка вручається в Петербурзі за кращий роман, написаний українською мовою протягом календарного року. Девіз премії - Прокинутися знаменитим!.

Премію було засновано в 2001 році. Її лауреатами в різні роки ставали письменники Леонід Юзефович, Віктор Пелевін, Олександр Гаррос, Олексій Євдокимов, Олександр Проханов, Михайло Шишкін, Дмитро Биков, Ілля Бояшов.

Переможецця Нацбесту назвуть 8 червня. Він отримає грошову премію у розмірі $ 10 000, яку буде розділено між автором, його першим видавцем і номінатором. Фіналісти премії отримують по $ 1 000.

Оргкомітет премії також повідомив, що з 2009 року до конкурсу не допускаються твори формату ЖЗЛ.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK