Український фільм про Голодомор переміг на французькому кінофестивалі

Український фільм про Голодомор переміг на французькому кінофестивалі
Фото: Сайт Президента

Про це напередодні, 16 січня, на прес-конференції повідомив режисер Олег Янчук.

За його словами, зараз планується здійснити переклад фільму на кілька мов, зокрема, російську.

"Цей фільм демонструється в Росії, він є в форматі DVD, але ми вирішили зробити нову редакцію, і я думаю, що незабаром він з'явиться в цій новій редакції", - сказав Янчук. На сьогоднішній день фільм є тільки з англійськими субтитрами.

Янчук зазначив, що Голод-33 - це перший художній фільм, знятий в Україні, який піднімає тему геноциду українського народу - Голодомору, що забрав мільйони людських життів. Цей фільм є в шкільній програмі.

Доктор мистецтвознавства, професор, академік Академії мистецтв України Вадим Скуратівський вважає показ цього фільму на французькому кінофестивалі "знаковою подією" не тільки в історії українського кіно, але і в національній історії.

"Те, що на цьому фестивалі показали український фільм про 33-ій рік - це перемога світоглядна, ідеологічна та політична", - сказав він.

2 лютого цього року в Венсені поблизу Парижа завершив роботу 4-й міжнародний кінофестиваль кінематографічної спадщини імені Анрі Ланглуа. Метою фестивалю є показ старих відновлених фільмів, а також нових фільмів, які стосуються теми сучасної історії.

Україна на цьогорічному фестивалі, крім фільму Янчука Голод-33, була представлена документальною стрічкою Жнива розпачу (режисери Новицький, Луговий).

У попередні роки призів Анрі Ланглуа були удостоєні режисери Софі Коппола, Клод Піното, Франческо Росії.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK