Визначено лауреатів Шевченківської премії

Визначено лауреатів Шевченківської премії
president.gov.ua

Як стало відомо сьогодні, 17 лютого, напередодні у Києві відбулося засідання Комітету з присудження Національної премії імені Тараса Шевченка, який з 19 кандидатур, що пройшли у третій тур голосування, вибрав п’ять лауреатів. На засіданні був присутній 21 з 23 членів комітету.

"Згідно з положенням про премію, ми можемо визначати до десяти лауреатів, але з величезним скрипом ми зупинилися на п’яти кандидатурах, яких визначило перше голосування", - зазначив голова Комітету з Національної премії України ім. Т.Шевченка академік Микола Жулинський.

Він також повідомив, що раніше комітет провів два попередні засідання, кожне з яких тривало по чотири години.

"Це були попередні обговорення, обмін думками, враженнями. Головна їхня мета - стимулювати членів комітету читати, дивитися, відвідувати виставки, бувати на концертах і тому подібне. Коли вже з 62 претендентів на Шевченківську премію залишилося 19, почався процес дуже активного обговорення", - розповів глава комітету.

До відповідного Указу Президента України імена лауреатів розголошувати не прийнято. Очікується, що підписання документу відбудеться орієнтовно в 20-х числах лютого.

У 2008 році Національна премія України імені Тараса Шевченка була присуджена вісімнадцяти діячам мистецтва. Серед лауреатів - двоє акторів і режисер-постановник відомого спектаклю, що став популярним в Україні Про мишей і людей - Богдан Бенюк, Наталя Сумська і Віталій Малахов.

Володарями Народної Шевченківської премії у 2008 році стали: Олег Скрипка (музика), Ігор Павлюк (література), Мирослав і Тарас Отковичі (мистецтво), Театр - спектакль Берестечко Рівненського обласного академічного українського музично-драматичного театру (театр).


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK