У Голівуді закінчено підготовку до вручення Оскарів

У Голівуді закінчено підготовку до вручення Оскарів
pics.kinokadr.ru

Напередодні завершено укладання знаменитого червоного килима біля театру Кодак на бульварі Голівуд. Саме в цьому місці номінантів і зірок, запрошених на церемонію вручення Оскарів, будуть зустрічати об'єктиви теле- та фотокамер. 

Зону червоного килима захищає поліетиленовий прозорий навіс, який допоможе зберегти вбрання знаменитостей у разі дощу. 

Співробітники каліфорнійської компанії, якій останні 13 років довіряється почесна місія виготовлення оскарівського килима, розпочали розгортати доріжки по асфальту, акуратно обрізаючи краї і закріплюючи їх. Всі обрізки ретельно підбираються і упаковуються в мішки - це робиться для того, щоб вони не потрапили в руки торговців сувенірами або конкурентів, які можуть викрасти рецепт фарби. 

Річ у тім, що килим не зовсім червоного, а швидше малинового кольору, але на телеекранах він виглядає саме червоним і того відтінку, який замовляє Американська академія кіномистецтва. 

Як повідомив журналістам голова поліцейського департаменту округу Лос-Анджелес Вільям Браттон, поліція і спецслужби США не мають даних про існування терористичних загроз церемонії вручення Оскарів. Тим не менше, в районі проведення церемонії введено режим підвищених заходів безпеки. Поліція і спецслужби використовують в ході патрулювання собак, а також новітні засоби виявлення небезпеки. Кілька вертольотів, обладнаних високочутливими камерами спостереження, допомагають офіцерам в координації дій при патрулюванні особливо чутливих районів. Жорсткі заходи безпеки були введені вже за тиждень до початку церемонії, а наразі вже зупинено рух поїздів метро на гілці, що проходить під бульваром Голівуда, а також заборонено рух автомобілів без спеціальних пропусків у районі проведення церемонії. 

Вперше премія Американської кіноакадемії була вручена 16 травня 1929 року фільмам, випущеним у період з 1927 по 1928 рік. 

Всі золоті лицарі Американської кіноакадемії вироблені на фабриці в Чикаго, де з перших днів 2009 року почалася робота зі створення найзнаменитішого символу Голівуда. Статуетку відливають із спеціального, так званого британського сплаву, основу якого становить олово. Потім фігурки покривають шарами міді, нікелю, срібла і 24-каратного золота, після чого полірують до дзеркального блиску. Практично всі працівники невеликого підприємства беруть участь у створенні безцінних статуеток, і якщо хтось із них виявляє ваду, то такого Оскара розпилюють і відправляють на переплавку. 

Щороку на фабриці відливають від 55 до 60 статуеток, бо замовити точну кількість за числом переможців неможливо: ніхто заздалегідь не знає, скільки буде нагороджених. У деяких категоріях призерів може бути кілька. 

Розміри фігурки завжди були незмінними - 26,3 сантиметра заввишки. Вага фігурки - 3,8 кілограма. Розміри основи змінювалися доти, доки в 1945 році остаточно не були затверджені: висота -7,5 сантиметра, діаметр - 13 сантиметрів. Змінювався також матеріал, з якого виготовлялася основа: до 1945 року для цього використовувався бельгійський чорний мармур, потім перейшли на метал. У роки Другої світової війни лауреатам вручали статуетки з гіпсу. 

У 1941 році Американська академія кіномистецтва зареєструвала авторські права на статуетку. Наразі виготовлення одного Оскара обходиться Академії рівно в 602 долари 51 цент, але як зазначив офіційний зберігач нагород Американської кіноакадемії Стів Місснер, після вручення переможцям вони стають безцінним. 

Нагадаємо, 81-а церемонія вручення золотих статуеток Оскар пройде 22 лютого (23 лютого о 03:00 за київським часом) у театрі Кодак у розважальному комплексі Голівуд енд Хайленд на бульварі Голівуд. Транслювати її буде американський телеканал ABC, а також телекомпанії в 200 країнах світу. Переможці будуть визначені в 24 номінаціях.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK