Оскар 2009: Кращим фільмом став Мільйонер із нетрів

Оскар 2009: Кращим фільмом став Мільйонер із нетрів
kinopoisk.ru

Стрічка обійшла таких конкурентів, як Фрост проти Ніксона, Читець, Мілк, Загадкова історія Бенджаміна Баттона.

Як повідомлялося, режисер фільму Мільйонер із нетрів Денні Бойл отримав Оскара як кращий режисер.

Мільйонер із нетрів розповідає про долю вісімнадцятирічного Джамала Маліка, який виріс у нетрях Мумбаї. За надзвичайним збігом обставин Джамал опиняється в кріслі гравця на популярному телешоу "Хто хоче стати мільйонером?", і питання, на які треба відповісти, змушують Джамала згадати усе своє колишнє життя. Ведучий шоу, однак, не задоволений ходом гри: Джамал ось-ось виграє 20 мільйонів рупій. Звідки у хлопця, що виріс на смітнику, стільки знань? Не інакше, він обманює. Під тортурами в поліції Джамалю доводиться визнати, звідки він дізнався всі відповіді.

Мільйонер із нетрів - єдина картина, що претендує на Оскар в категорії Кращий фільм року, якій вдалося не просто повністю окупитися, але й принести значний прибуток своїм творцям.

Цей фільм також став тріумфатором церемонії вручення нагород Золотий глобус - другої за престижністю після вищої кінематографічної нагороди, Оскара.

Зазначимо, в 2008 році Кращим фільмом року американськими кіноакадеміками було визнано картину братів Ітана і Джоела Коенів Старим тут не місце.

***

81-ша церемонія вручення премії Американської кіноакадемії - найпрестижнішої премії в галузі кіно - відбулася в знаменитому Kodak Theatre в Лос-Анджелесі. Її транслював у прямому ефірі американський телеканал АВС.

Ведучим шоу в цьому році став австралійський актор Хью Джекмен. Нинішня церемонія виявилася трохи скромнішою від попередніх.

Окремою інтригою залишається питання, наскільки популярною виявиться трансляція шоу.

У минулому році в США церемонію подивилися 32 млн. глядачів. У порівнянні з 2007 роком аудиторія скоротилася на 8 млн. осіб, і виявилася найнижчою з 1974 року, коли вперше підрахували число телеглядачів церемонії.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK