Вручено Оскари Найкращим документальним фільмам

Вручено Оскари Найкращим документальним фільмам
Reuters

Премію Оскар у категорії Кращий повнометражний документальний фільм отримала стрічка Джеймса Марша Канатоходець (Man on Wire).

На сцену за нагородою піднялися і режисер фільму, і його головний герой - Філіп Петі.

Сюжет фільму Канатоходець: 7 серпня 1974 року французький канатоходець Філіп Петі зробив те, що пізніше назвали "художнім злочином століття". Він 45 хвилин розгулював по канату, натягнутому між вежами Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку. Це стало вершиною його кар'єри, у якій вже були аналогічні витівки із собором Паризької Богоматері і мостом Харбор-Брідж у Сіднеї. Документальна стрічка режисера Джеймса Марша - це не тільки гімн сміливій людині, але ще й данина епосі, знищеній 11 вересня 2001 року.

Фіналістами в категорії Найкращий повнометражний документальний фільм були картини Зрада, Зустрічі на краю світу, Город і Розбудити бурю.

У 2008 році Оскара в цій номінації отримав фільм Таксі до темної сторони.

Переможцем в номінації Найкраща короткометражна документальна стрічка став фільм Посміхнися, Пінкі (Smile Pinki).

Фільм режисера Меган Мілан присвячений п'ятирічній дівчинці з заячою губою на ім'я Пінкі, яка живе в індійській глибинці. Сім'я Пінкі настільки бідна, що не може зробити дівчинці найпростішу операцію, яка позбавила би її від косметичного недоліку. У результаті губа Пінкі стає предметом насмішок, а сама дівчинка приречена на самотність. Але в день, коли Пінкі зустріне соцпрацівника Панкажа, її життя зміниться. Адже мандрівник з села в село Панкаж якраз шукає тих, хто потребує такої операції, але оплатити її сам не в змозі.

Ця картина обійшла такі стрічки, як Совість Нхем Єна, Останній дюйм і Свідок. Балкон номеру 306.

Як повідомлялося, австралійський актор Хіт Леджер посмертно удостоєний золотої статуетки Оскар за найкращу чоловічу роль другого плану за роль у фільмі Темний лицар (The Dark Knight).


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK