З симфонічним оркестром YouTube виступить фіналіст із України

З симфонічним оркестром YouTube виступить фіналіст із України
hanfever.com

Це перший у світі оркестр, для участі в якому музиканти відбиралися в режимі онлайн, повідомляється в прес-релізі агентства Mmd.

До його складу увійшли музиканти з 30 країн світу, зокрема з України. Музиканти зберуться в Нью-Йорку для участі в Саміті Класичної Музики, який пройде з 12 по 15 квітня. Саміт завершиться концертом оркестру у Карнегі Холі під керівництвом директора Симфонічного оркестру Сан-Франциско і головного запрошеного диригента Лондонського Симфонічного оркестру Майкла Тілсона Томаса, інформує Mmd.

З 200 фіналістів спільнота YouTube і Тілсон Томас вибрали 90 музикантів-переможців, які грають на 26 музичних інструментах. З часу запуску проекту в грудні 2008 року канал Симфонічного оркестру на YouTube отримав більше 13 мільйонів переглядів, відзначили представники компанії. У конкурсі брали участь більше трьох тисяч відеороликів від професійних музикантів і музикантів-аматорів. Ролики-переможці були розміщені на каналі Симфонічного Оркестру YouTube 14 лютого 2009 року, інформує агентство.

"Процес розгляду заявок був по-справжньому захоплюючим. Ми змогли поглянути на життя музикантів по всьому світу: вони записували музичні композиції у своїх кімнатах, на сценах, в холах житлових будинків і грали на приголомшливих, іноді дуже незвичайних, інструменти, - сказав Тілсон Томас .

"Симфонічний Оркестр YouTube, що зібрав як невідомих, так і визнаних музикантів, - справжній приклад того, як з допомогою онлайн відео люди можуть відкрити свій талант усьому світі. Учасники привернули увагу прославлених класичних музикантів і спільноти YouTube, - заявив Ед Сандерс, менеджер з продуктового маркетингу компанії YouTube.

Імениті музиканти - китайський піаніст Ланг Ланг, перший посол Симфонічного Оркестру YouTube, і композитор Тан Дун, автор Інтернет Симфонії № 1, Героїчна, - першими підтримали проект і надихнули музикантів на участь у ньому, говориться в повідомленні.

"Сама ідея складання оркестру з музикантів усього світу далеко не нова. Але в YTSO була дивовижно застосована система відбору музикантів виключно на підставі реальних гральних музичних якостей, відкрито представлених у віртуальному просторі", - відзначив Вадим Борисов, фіналіст Симфонічного Оркестру YouTube із Києва .

Згідно Mmd, канал Симфонічного оркестру YouTube був доступний на 16 мовах. Крім того компанія YouTube уклала партнерські угоди з більше ніж 40 організаціями для просування ініціативи по всьому світу. Відібрані ж заявки об'єднаються в ролик, який буде представлений в Карнегі Холі 15 квітня і розміщений на YouTube 16 квітня.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK