По всій Україні пройдуть акції з нагоди Дня народження Івасюка

По всій Україні пройдуть акції з нагоди Дня народження Івасюка
zn.ua

Президент України Віктор Ющенко підписав указ про вшанування пам'яті Володимира Івасюка, в якому доручив Кабінету міністрів України, Державному комітету телебачення і радіомовлення, Раді міністрів АР Крим, Чернівецькій облдержадміністрації, обласним, Київській та Севастопольській міськдержадміністраціям забезпечити проведення відповідних заходів.

Указ, опублікований на офіційному сайті Президента, передбачає проведення в Києві, Івано-Франківську, Львові, Чернівцях та інших населених пунктах України, пов'язаних з життям і творчістю Івасюка, ювілейних мистецьких заходів з нагоди 60-річчя від дня його народження.

У Києві слід провести Всеукраїнську науково-практичну конференцію про роль творчості композитора в розвитку української культури.

Згідно з документом, Кабмін зобов'язаний сприяти проведенню Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики Червона рута та Міжнародного конкурсу української естрадної пісні ім Івасюка.

Крім цього, Президент доручив випустити нотні видання та поетичні твори Івасюка, а також його музичну спадщину на компакт-дисках. Заплановано також карбування ювілейної монети, випуск в обіг поштової марки і конверта на згадку про 60-річчя з дня народження відомого композитора, спецпогашення поштової марки.

Кабміну і Чернівецькій облдержадміністрації належить вирішити питання щодо спорудження впродовж 2009-2010 рр. пам'ятника Івасюку у Чернівцях, а також забезпечити ремонт та реставрацію Чернівецького обласного меморіального музею Івасюка.

Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольської міськдержадміністрації доручено забезпечити проведення тематичних заходів, присвячених життю і творчості Івасюка, в школах естетичного виховання, вищих навчальних закладах, закладах культури і мистецтв.

Крім цього, потрібно внести пропозиції щодо присвоєння окремим навчальним закладам і установам культури і мистецтв імені Володимира Івасюка, а також назв вулиць і площ у населених пунктах України та встановлення пам'ятних знаків у місцях, пов'язаних із творчістю композитора.

Державному комітету телебачення та радіомовлення України належить забезпечити широке висвітлення заходів, пов'язаних з підготовкою та відзначення 60-річчя з дня народження Івасюка.

Знакове місто для Івасюка (в якому він прожив довгий час і помер) - Львів - відзначатиме ювілей композитора кілька днів.

3 і 5 березня у Львівській опері відбудуться святкові концерти Наш Івасюк, в яких візьмуть участь Тарас Чубай, Плач Єремії, Пікардійська терція, струнний квартет Віртуози Львова, Віктор Морозов та гурти Дивні і Кому Вниз.

Завтра, 4 березня, у день народження Володимира Івасюка на сцені Львівської опери відбудеться гала-концерт У долі своя весна, в якому візьмуть участь майстри української естрадної пісні.

Нагадаємо, Президент України Віктор Ющенко присвоїв Володимиру Івасюку звання Герой України (посмертно).

Водночас, Генеральна прокуратура України відновила розслідування причин та обставин смерті відомого українського композитора Володимира Івасюка, який був знайдений повішеним в лісі неподалік від Львова у квітні 1979 року.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK