У Росії вручили антипремію Повний абзац

У Росії вручили антипремію Повний абзац
naukaran.ru

Головну антипремію Повний абзац "за все найгірше в літературі" отримала за підсумками минулого року Большая астрономическая энциклопедия.

У цій 600-сторінковий книзі, наприклад, є стаття Атмосфера Місяця, хоча відомо, що це небесне тіло атмосфери немає.

"Крім того, автори безстрашно вводять в обіг невідомі астрономам поняття, наприклад, "зовнішні супутники планет", "ширина кривопропускання", - зазначив Олександр Гаврилов, головний редактор газети-засновника антипремії Абзац Книжное обозрение.

Але найбільше, за словами Гаврилова, журі злякали такі формулювання, як "наша Галактика виникла після того, як на Землі вимерли динозаври" або "прямий кут дорівнює 900 градусів".

Після того, як експертів злякали такі відверті помилки - вони забили на сполох, видавництво Ексмо надрукувало на сайті вибачення і інформацію про те, що весь тираж книги відкликано з продажу і згодом знищено.

На Повний абзац було також висунуто книги Корабліної Волчонок Ачибс, Будни Пруда та Скаландіс Братья Стругацкие.

За найгірший переклад Абзацом відзначили книгу Макса Галла Спартак: Бунт непокорных (переклад з французької Чеснокова). Премію за найгірше редагування отримала книга Макса Сейфера Никола Тесла. Повелитель вселенной.

Найгіршою коректурою визнано роботу в книгах Азарія Лапідуса Road Show, или Любовь олигарха, Mazerati Bordo, или Уравнение с тремя неизвестными і Mond Blanc, или Непокоренная вершина.

Премія Повний абзац вручається в Москві з 2001 року. Минулого року її отримала російська світська левиця Лєна Лєніна за книгу Sexual, или Как соблазнить любого мужчину.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK