Машина времени відіграє в Києві ювілейний концерт

Машина времени відіграє в Києві ювілейний концерт
newsmusic.ru

"Кажуть, що сорок років відзначати не прийнято. Ми й не збиралися. Але потім подумали: всі ж дорослі люди, що нам боятися якихось нісенітниць? Загалом, ювілей Машины времени в 2009 році - буде. І пісні, які ми будемо грати, оберете саме ви ", - сказав лідер гурту Андрій Макаревич, який відзначив минулого року своє 55-річчя.

Пісні ювілейного туру обиралися прямим голосуванням усіх бажаючих на офіційному сайті гутру. У список для голосування увійшли і концертна класика, і пісні, які не лунали зі сцени 20-35 років, або не виконувалися ніколи, повідомили організатори концерту.

Концерт відбудеться 29 березня о 18:00 у київському Палаці Спорту. Вартість квитків від 120 до 600 грн.

Окрім України, концерти Машины времени відбудуться в Росії, Білорусі та Казахстані.

***
Рок-гурт з числа піонерів рок-музики СРСР. Машину времени було засновано Андрієм Макаревичем у 1969 році. Перший концерт Машины времени відбувся в 1971 році на сцені Будинку культури Енергетик - колисці московського року.

У перші роки існування гурту її склад був нестабільним. За півтора року через гурт пройшло не менше 15 музикантів, серед яких були барабанщики Юрій Фокін та Михайло Соколов, гітаристи Алекс Уайт Бєлов, Олександр Мікояна та Ігор Дегтярюк, скрипаль Ігор Саульскій, Юрій Борзов та багато інших.

На початку своєї концертної діяльності гурт виконувала кавер-версії пісень The Beatles і свої пісні англійською мовою, написані в наслідування.

Широку популярність і офіційне визнання гурт отримав у 1976 році після виступу на фестивалі Таллінські пісні молоді - 76 в Естонії, де отримав перший приз.

У 1978 році гурт записав дебютний альбом Это было так давно… і аудіоказку Маленький принц за казкою Антуана де Сент-Екзюпері.

Улітку 1979 року Машина времени розпався: Кавагое і Маргуліс, зібравши старих друзів, утворили гурт Воскресение, а Макаревич восени того ж року вивів на сцену новий склад МВ: Олександр Кутиков - бас, вокал; Валерій Єфремов - ударні, Петро Підгородецький - клавішні, вокал . Вони підготували новий репертуар. У березні 1980 року стали лауреатами Всесоюзного рок-фестивалю Весенние ритмы-80 у Тбілісі.

Машина времени здобула всесоюзну популярність, його почали запрошувати на телебачення, радіо, популярними стали пісні Поворот, Свеча, Три окна, написані ще в 1970-ті роки.

На початку 1980-х років рок-гурт активно гастролював містами СРСР.

Навесні 1982 року проти гурту було розгорнуто кампанію, інспіровану статтею Рагу з синього птаха в Комсомольской правде. Так і не вийшов перший альбом на Мелодии, програму МВ кілька разів виправляли і переглядали незлічені худради. Петро Підгородецький покинув Машину времени, приєднавшись до трупи Йосипа Кобзона. Місце Подгорецького зайняв Олександр Зайцев.

У 1986 році зі зміною всієї культурної політики країни гурт одержав можливість нормально працювати. Були підготовлені нові програми Реки и мосты і В круге света, що стали основою для однойменних платівок. Вийшла також ретроспективна платівка 10 років потому, на якій Макаревич спробував відновити звучання і репертуар гурту середини 1970-х років.

Наприкінці 1980-х був виданий подвійний альбом Это было так давно…. У 1990-ті роки виходять сім альбомів гурту, найпопулярнішими з яких стали Внештатный Командир Земли, Отрываясь, Картонные Крылья Любви , Часы и Знаки. Серед найбільш відомих пісень цього періоду - Однажды мир прогнется под нас.

У 1999 році Машина времени відзначила 30-річчя. Гурт було нагороджено орденом Пошани за заслуги в розвитку музичного мистецтва.

Восени 2004 року вийшла Антологія Машины времени, куди увійшли 19 альбомів гурту за 35 років і DVD збірка з 22 кліпів, 25 листопада того ж року побачив світ новий альбом Машинально.

У 2007 році вийшов останній альбом гурту Time Machine, записаний на лондонській студії Abbey Road.

Гурту Машина времени присвячені документальні фільми Рок-культ, Рок и фортуна, Шесть писем о бите. Сам гурт брав участь у саундтреку до багатьох фільмів, а в деякі учасники гурту навіть знялися самі: Душа (1981), Скорость (1983), Начни сначала (1986), Танцор (2004), День выборов (2007), Лузер (2007). 

До сучасного складу гурту входять: Андрій Макаревич - автор, вокал, гітари, Олександр Кутиков - автор музики, продюсер, бас-гітара, вокал, Євген Маргуліс - автор, гітари, бас-гітара, Валерій Єфремов - ударні, перкусія, Андрій Державін -- автор, клавішні, вокал.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK