В Україні вибрали найкращі анекдоти проти цензури

В Україні вибрали найкращі анекдоти проти цензури
Фото офіційний сайт мультсеріалу
Після бурхливих дебатів журі конкурсу, до складу якого, зокрема, увійшли письменник, лауреат Шевченківської премії Олесь Ульяненко і кінорежисер Мирослав Слабошпицький, одноголосно вирішило присудити перше місце двом анекдотами.

Головний приз отримала Ольга Супруненко за анекдот: "З висновків Нацкомморалі: Зокрема, в тексті: "Вона помахали йому вслід рукою, розуміючи, що кінець-кінцем його вже не повернеш назад" - йдеться про грубі статеві стосунки з використанням відповідної термінології - "вслід", "зад" та "кінець-кінцем".

Також першу премію присуджено анекдоту Євгенії Чуприни: "Чарівна журналістка в капелюшку задала Костицькому (Василь Костицький, голова Нацкомісії з питань захисту суспільної моралі) запитання: "Якщо на прилавках зовсім не буде еротичної продукції, яким чином будуть порушувати кримінальні справи?".

Переможці отримали ящик шампанського та рукопис роману Ульяненка Жінка його мрії, забороненого Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі.

Конкурс анекдотів про свободу слова і цензуру стартував у березні і був приурочений першоквітневому святу. Анекдоти, які оцінювало журі, обов'язково повинні були бути авторськими і стосуватися тематики конкурсу, зокрема, діяльності Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, яку організатори конкурсу звинувачують у спробах встановити в Україні цензуру.

"Хтось каже, що цензури в Україні не існує. Можливо. Але що робити, коли забороняють книги, гумористичні телепередачі, навіть мультики?... За допомогою абсурдних звинувачень (у поширенні порнографії) починають тиснути на незалежні мас-медіа, викликають головних редакторів найбільших газет на допити, так що це за явище таке? Чи не згортання свободи слова?", - заявив ініціатор конкурсу анекдотів адвокат Олег Веремієнко.

Водночас, за словами письменника Ульяненка, такі суспільні тенденції можуть свідчити про підготовку в Україні ґрунту для "приходу сильної руки".

"Усі ниють за третьою силою, яка прийде і наведе порядок, але ніхто з інтелігентів не думає, що їх першими поставлять до стінки", - заявив письменник.

Нагадаємо, 30 березня глава Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі виступив проти посилення державного регулювання дотримання законодавства у сфері захисту суспільної моралі.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK