Християнські організації Індії вимагають заборони Ангелів і демонів

Християнські організації Індії вимагають заборони Ангелів і демонів
vru.by

З такою вимогою виступила Конференція католицьких єпископів Індії - найбільш впливова в країні християнська структура. На думку католиків, фільм може нанести серйозного удару по релігійних почуттях віруючих.

"Більшість мешканців Індії не розуміє суті християнства, тому ідеї, викладені у стрічці, вони можуть прийняти за істину", - сказав представник Конференції, отець бабу Джозеф (Babu Joseph).

Організація направила в Центральну раду сертифікації, яка видає прокатні посвідчення, петицію з вимогою запобігти виходу фільму на екрани.

Аналогічна вимога висувалася індійськими католиками і перед виходом на екрани стрічки Код да Вінчі. Тоді їм вдалося домогтися розміщення на рекламних матеріалах позначки, що інформує, що всі події фільму вигадані.

Тим часом, Американська Католицька Ліга має намір провести роз'яснювальну кампанію, щодо "фальсифікацій" допущених творцями фільму Ангели і демони і автором оригінального твору Деном Брауном.

Керівництво Ліги анонсувало випуск спеціальної брошури на цю тему. "Цей документ допоможе відкрити очі на ворожість, яку відчувають до церкви творці цієї стрічки", - прокоментував ситуацію президент Ліги Білл Донахью.

Між тим, у Ватикані тривають дискусії стосовно того, як краще реагувати на фільм Ангели і демони, який, за словами богословів, спрямований на підрив Католицької церкви.

Поки одні богослови закликають бойкотувати цю стрічку, інші стверджують, що такі заклики тільки підігріють інтерес публіки до фільму.

Фільм Ангели і демони виходить у міжнародний прокат 15 травня 2009 року.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK