Криза позбавила Елтона Джона чверті статку

Криза позбавила Елтона Джона чверті статку
АР

Про це повідомляє The Times, публікуючи музичну частину щорічного рейтингу найбільш успішних британців The Sunday Times Rich List.

За інформацією видання, через світову економічну кризу більшість найбагатших британських музичних виконавців та продюсерів втратили в 2008 році як мінімум 10% свого статку.

Крім Елтона Джона, постраждав від кризи і британський естрадний співак Том Джонс: його статок, який у 2008 році оцінюється в 170 мільйонів фунтів, скоротився на 24%.

На 33% менше грошей стало у творця шоу Pop Idol (українська версія - Фабрика зірок) Саймона Фуллера - торік його активи нараховували 450 мільйонів фунтів.

Причинами погіршення статків зірок видання вважає слабку динаміку інвестицій і падіння цін на нерухомість.

Трьом представникам музичного світу вдалося не тільки нічого не втратити, але і, навпаки, збільшити свої фінансові активи. Так, на 16%, до 52 мільйонів фунтів, збільшився статок учасників колективу Oasis братів Ліам і Ноель Галлахер, які нещодавно записали свій сьомий студійний альбом Dig Out Your Soul.

На 29% (до 75 мільйонів фунтів стерлінгів) зріс статок Джуді Креймер (Judy Craymer), продюсера мюзиклу і фільму Mamma mia!. На думку видання, саме вони стали причиною зростання її фінансових активів.

Крім того, на 7%, до 120 мільйонів фунтів стерлінгів, зросли активи Саймона Коуелла (Simon Cowell), власника звукозаписної лейблу Syco, що став в 2008 році найбільш успішним у Великобританії.

Найбільш успішним британцем в сфері музики, як і минулого року, став Клайв Калдер (Clive Calder), засновник лейблу Zomba Records, де свою кар'єру починала Брітні Спірс. Його статок, як і минулого року, оцінюється в 1,3 мільярда фунтів.

На другому місці стоїть композитор Ендрю Ллойд Веббер з 750 мільйонами фунтами (його статок теж залишився колишнім).

Третє місце зберіг Пол Маккартні, незважаючи на те, що його статок скоротився на 12% до 440 мільйонів фунтів.

Повний список Rich List за 2009 рік буде опубліковано в неділю, 26 квітня.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK