Співачка, яку називають української Бьорк представить завтра у Києві Русальний цикл

Співачка, яку називають української Бьорк представить завтра у Києві Русальний цикл
gazeta.lviv.ua
Київський виступ під назвою Русальний цикл: переспіви між світами. Стане завершальним виступом музикантів у рамках міжнародного турне.

Міжнародний музично-театральний проект Русальний цикл: переспіви між світами розпочався з дослідної експедиції українськими селами, яку організувала Мар’яна Садовська в 2004 році.

Разом зі співачкою представники Кітки об'їздили ті села, де місцеві жителі ще пам'ятають вірування про русалок та пісні про цих міфічних створінь. Артисти брали участь у ритуалах Русального тижня, який закінчувався прощанням з русалками.

"У цьому регіоні було зібрано більшість пісень та оповідань про русалок від жителів Київської області, серед яких - переселенці 1986 року з сіл Чорнобильського регіону, - розповіла Садовська. - Тут відчувається певна іронія: та невелика група жінок, яка ще поклоняється русалкам - берегиням родючості та екологічної рівноваги, - походить з Чернобильщини - регіону екологічної катастрофи".

Перформанс відбудеться 29 квітня о 16:00 та 21:00 в Могилянській Академії (НаУКМА, вул. Ільїнська, 9).

***

Мар'яна Садовська - українська співачка, актриса і композитор, яка вже давно живе і працює в Кельні. Її знають в Європі та США. Вона об'їздила з концертами весь світ, але на батьківщині її творчість майже невідома.

Більше 15 років Садовська збирає старовинні народні пісні та ритуали по українським селам, а в останні роки вона стала однією з найвідоміших європейських співачок. Її виступи поєднують потужні елементи фольклорної пісні, авангардні вокальні техніки і театр руху. Садовська виконує український фольк у супроводі акустичного джазового тріо, та підігрує собі на індійської гармошці.

Як пише американська газета The New York Times: "Іноді музикант має такий талант спілкування, який природним чином робить його твори всесвітньо зрозумілими. Ви не помітите стиль, в якому він працює, і ви відчуєте тільки чисту енергію. Таким є талант української співачки Мар'яни Садовської" .

Мар'яну Садовську називають українською Бьорк, однак сама співачка стверджує, що вони роблять різні речі, хоча зазначає, що Бьорк "може з'явитися на ґрунті того, що я роблю".
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK