Фотогалерея: Під відкритим небом. У Києві стартував міжнародний кінофестиваль

Фотогалерея: Під відкритим небом. У Києві стартував міжнародний кінофестиваль
Фото Таїсії Стеценко / Корреспондент.net
Церемонія відкриття одногоз головних кінофорумів України відбулася в незвичайному форматі. Безтрадиційної червоної доріжки і звичного офіціозу, під відкритим небом у центрістолиці, де в імпровізованому кінозалі зібралося близько трьох тисячшанувальників кіно.

Під відкритим небом. У Києві стартував міжнароднийкінофестиваль

Накіноперегляд під зорями прибули зірки українського, російського таєвропейського кіно. Середних - режисери та продюсери фільмів - учасників фестивалю: Зандер Франкін(Нідерланди), Євгеніо Капуччіо (Італія), Мілош Мілошевич (Сербія), ВінсентЛукассен (Австрія), члени художньої ради фестивалю Руслана Писанка, ВолодимирБистряков, Олександр Ітигілов, Ніна Ільїна ,відомі російські актори Петро Зайченко та Анатолій Кот, який разом зукраїнською телеведучою Юлією Литвиненко став ведучим церемонії відкриття.

Російськийпул кінематографістів представила також знімальна група фільму-відкриттяфестивалю Не скажу, на чолі з виконавчим продюсером Олексієм Подзоровим. Генеральнийпродюсер фестивалю Федір Крат та президент КМКФ Ольга Сумська зі сценипривітали присутніх і подякували всім, хто допоміг в організації кінофестивалю.

Першунагороду КМКФ 2011 вручили польському режисерові, легенді польського кіно - ЯнуНовицькому за внесок у розвиток кіномистецтва в світі. АнджелоІаконо - продюсер фільмів Федеріко Фелліні і голова журі короткометражнихфільмів Kievfilmfesta - у своєму привітанні кінофестивалю зазначив, що це йогоперший візит до України, але далеко не останній. Зайого ж словами, Іаконо планує здійснити в Києві свій наступнийкінематографічний проект.

Кріміталійського режисера до складу журі короткого метра увійшли: Аталай Ташдікен,володар Гран-прі торішнього кінофестивалю; Григорій Гладій - відомий канадськийта український актор і режисер; Вадим Храпачов - видатний українськийкінокомпозитор; Маттіас Ліндблум - лідер шведського гурту Vacuum, музичнийпродюсер зі світовим ім'ям.

ПредставникООН Олена Панова (Болгарія) розповіла про спільний соціальний проект з КМКФ, урамках якого будуть демонструватися фільми, присвячені найбільш гострим іактуальним проблемам сучасності, а також відбуватимуться заходи високоїсоціальної значимості.

Напідтримку концепту фестивалю синергія кіно і музики віртуозний гітарист інародний артист України Емвер Ізмайлов наживо виконав композицію з фільмуЯрослав Мудрий на тлі кіноекрану.

Фотозвітпро церемонію відкриття КМКФ дивіться у новійфотогалереї на Кореспондент.net.

Корреспондент.net
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK