Продана за $ 11 млн картина китайського художника виявилася підробкою

Продана за $ 11 млн картина китайського художника виявилася підробкою
AP

Група художниківу Китаї стверджує, що картина буланаписана в 1983 році, через 30 років післясмерті Сюй Бейхуна. Автором є один зістудентів Центральної академії витонченихмистецтв у Пекіні, що писав оголенумодель під час занять в академії,повідомляє Agence France-Presse.

Як зазначаєагентство, група написала відкритийлист, у якому виклала докази на користьсвого авторства. Так, у деяких художниківзберігаються картини з цією моделлю,зроблені в той же час, проте з іншогоракурсу. Вони також стверджують, щофігура натурниці має характерні риси,які не можна сплутати.

Натурницюмалювало близько 20 осіб. За їхнімисловами, Сюй Бейхун не міг написати туж саму модель у таких же позі й колориті,що й на їхніх картинах.

Передбачалося,що картина була написана Сюй Бейхуномдля його дружини, коли вони були уФранції. На авторство художника ранішевказував його старший син, пише The ChinaDaily. Пекінський аукціонний будинокBeijing Jiuge International Auction Company не зміг відразупрокоментувати дану інформацію.

СюйБейхун (1895-1953) найбільш відомий своїмироботами тушшю. Малюнок Кінь, що стрибає,виконаний тушшю, торік був проданий нааукціоні за 17 мільйонів юанів ($ 2,6 млн).Сюй Бейхун одним із перших у Китаї почавписати олією.

Нагадаємо, що в березні2011 року у Франції на аукціоні за $ 4,1 млнбув проданий підроблений артефакт майя.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK