Цезарія Евора оголосила про завершення музичної кар'єри

Цезарія Евора оголосила про завершення музичної кар'єри
АР
Причиною цього рішення стали проблеми зі здоров'ям. Нещодавно 70-річна виконавиця збиралася дати серію концертів у Франції, однак, прибувши в Париж, вона була настільки слабка, що прийняла рішення скасувати всі концерти і припинити заняття музикою, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на звукозаписну компанію Lusafrica, що випускає альбоми співачки.

Нагадаємо, що в травні 2010 року Цезарія Евора перенесла операцію на серці в Парижі, після чого виконавиці довелося скасувати всі виступи до кінця року. У 2008 році співачка перенесла інсульт після концерту в Мельбурні.

Цезарія Евора, прозвана своїми шанувальниками Босонога діва, є однією з найвідоміших у світі виконавиць пісень жанру морна, що зародився в Кабо-Верде. За роки своєї кар'єри співачка випустила 12 студійних альбомів. Останній сольний альбом Евори, Nha Sentimento, датується жовтнем 2009 року. У листопаді 2010 року вийшла платівка Cesaria Evora & ..., збірник дуетів Евори з Адріано Челентано, Гораном Бреговичем, Компан Сегундо, Бонні Райтт та іншими виконавцями.

Нагадаємо, що в 2009 році Евора збиралася виступити в Україні в рамках фестивалю Свірж, однак фестиваль був зірваний через фінансові проблеми.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK