Над Лондоном пролетіла гігантська надувна свиня

Над Лондоном пролетіла гігантська надувна свиня
АР
Таким чином звукозаписна компанія EMI вирішила привернути увагу до виходу в світ 14 перевиданих альбомів групи Pink Floyd, повідомляє BBC.

Напередодні польоту надувну свиню, довжина якої склала приблизно дев'ять метрів, а ширина - близько 4,5 метра, наповнили гелієм, після чого вона піднялася над теплоелектростанцією Баттерсі (Battersea), повідомляє агентство Reuters.

Саме над трубами Баттерсі ширяла свиня, зображена на обкладинці одного з найбільш відомих альбомів групи - Animals, що вийшов у 1977 році.

Пізніше ця свиня супроводжувала групу на багатьох концертах і стала своєрідною візитною карткою музичного колективу.

Як відзначає Рейтер, звукозаписна фірма EMI для запуску мала намір використовувати оригінальну свиню зразка 1976 року, однак два тижні тому з'ясувалося, що вона вже не придатна для польотів, і була створена її копія.

Свиня 1976 року була виготовлена ​​на німецькому заводі, що випускає дирижаблі. Під час зйомок над Баттерсі поблизу мав чергувати снайпер, у завдання якого входило продірявити свиню розривними патронами в разі відхилення її польоту. Проте в день польоту снайпер так і не з'явився, мотузка, що утримувала свиню, обірвалася, і символ диска Animals полетів у небо. У погоню за надувною твариною незабаром пустився поліцейський вертоліт, який деякий час слідував за ним. Політ свині відстежували локатори цивільної авіації. Зрештою, вона приземлилася в графстві Кент на південному сході Англії, де була знайдена місцевим фермером.

На прилавках магазинів в рамках перевидання творчої спадщини Pink Floyd також з'являться спеціальні випуски альбомів The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here і The Wall, що містять раніше не видані композиції групи.

Знаменита британська рок-група Pink Floyd розпалася в 1996 році. 10 липня 2010 учасники Pink Floyd Роджер Вотерс і Девід Гілмор вперше за п'ять років виступили разом. Концерт відбувся в рамках благодійного заходу, організованого фондом HOPING.

Нагадаємо, що в 2010 році в Швеції був виявлений ​​раніше невідомий запис концерту групи Pink Floyd, зроблений у вересні 1967 року, тобто приблизно через місяць після виходу дебютного альбому групи The Piper at the Gates of Dawn.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK