Серед претендентів на Нобелівську премію букмекери назвали Пелевіна

Серед претендентів на Нобелівську премію букмекери назвали Пелевіна
litzona.com.ua

Всього в списку 75 імен, серед яких Умберто Еко, Мілан Кундера, ХарукіМуракамі, Філіп Рот, Петер Хандке і навіть Боб Ділан.

Очолюють список - сирійсько-лівійський поет Адоніс, швед Томас Транстромері американський письменник Томас Пінчон. Примітно, що перші два лідериочолювали список і минулого року.

Євген Євтушенко вже завсідник букмекерських списків, ставки на ньогороблять котрий рік поспіль, як, втім, і на багатьох інших письменників. Алепередбачити рішення Нобелівського комітету практично неможливо.

У списку претендентів, який академія складає на самому початку року,значиться до 350 імен письменників і поетів. До квітня перелік скорочується до15-20 чоловік, а до жовтня кандидатів залишається п'ятірка.

З них академіки і вибирають більшістю голосів переможця. Згідно з правиламиНобелівського фонду, імена всіх претендентів можна буде дізнатися лише через 50років.

Минулого року лауреатом став Маріо Варгас Льоса - перуанський письменник.

Шведська академія була заснована в 1786 році королем Густавом III заприкладом французької для підтримки і розвитку шведської мови і літератури. Ускладі Академії - 18 членів, які обираються на свою посаду довічно голосуваннямпостійних членів академії.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK