Путін намалював картину для аукціону

Путін намалював картину для аукціону
Reuters

Зокрема, свої художні роботи на торги виставлять губернатор Петербурга Валентина Матвієнко, балерина Уляна Лопаткіна, музикант Максим Шостакович.

Аукціон відбудеться в рамках Різдвяного ярмарку. На ньому традиційно відбувається благодійна акція Азбука, на якій відомі люди Росії з допомогою професійного художника малюють картини на літери російського алфавіту.

Цього року благодійна акція була присвячена 200-річчю з дня народження Миколи Гоголя. Кожного дня на головній сцені ярмарку відомі люди малювали ілюстрації до бук російського алфавіту за мотивами повісті Гоголя Ніч перед Різдвом. З творчістю Гоголя були пов'язані не лише теми картин, але і матеріал, на якому малювали знаменитості - шинельне сукно.

Наприкінці грудня Путін відвідав Петербурзький Різдвяний ярмарок, де намалював картину на букву У - візерунок на вікні в інії. Губернатор Петербурга цього року взяла участь в акції втретє, намалювала Завірюху.

Усі кошти, отримані від продажу картин, підуть на відкриття в Петербурзі спеціалізованого кабінету діагностики онкологічних захворювань та в дитячу лікарню святої Марії Магдалини.

Цього року аукціон відбувається втретє. У 2007 році загальна сума, яку отримали від продажу картин, склала 5 млн рублів (близько $ 160 000). У 2008 році цей результат збільшився в чотири рази - до 20,5 млн рублів (близько $ 660 000).

Традиційно хітом продажів ставали полотна пензля губернатора Валентини Матвієнко. За її першу картину Їжачок під ялинкою отримали 2,2 млн рублів (понад $ 70 000), а через рік Ведмедик Матвієнко пішов з молотка за рекордні 11 мільйонів рублів (близько $ 350 000).

Нагадаємо, 29 листопада 2008 року в Києві відбувся найбільший благодійний аукціон в історії України, під час якого було зібрано $ 580 000 (4 млн грн). Ці кошти будуть спрямовані на придбання мобільних клінік для надання допомоги ВІЛ-позитивним дітям, які мешкають в регіонах України, які найбільш постраждали від епідемії СНІДу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK