Ющенко відвідав виставку картин Марії Приймаченко

Ющенко відвідав виставку картин Марії Приймаченко
president.gov.ua

Виставка проходить у київському Музеї українського народного декоративного мистецтва на території Києво-Печерської лаври.

Президент оглянув твори видатної художниці та зробив запис у книзі почесних гостей музею.

"Вічна слава простій сільській жінці, яка своїми очима не тільки побачила світ навколишній, але й передала його нам", - написав Президент.

Ющенко зазначив, що світ її творчості - світова сторінка і святе свідоцтво української особливості, української уяви, української присутності.

Глава держави подякував усім причетним до організації виставки, повідомляється на офіційному сайті Президента.

21 липня 2008 року Президент України підписав Указ про відзначення 100-річчя із дня народження видатної художниці. Ним передбачено проведення у грудні 2008 року - січні 2009 року урочистих заходів та виставок, присвячених художній діяльності Приймаченко.

Нагадаємо також, вітаючи українців з Різдвом, Віктор Ющенко сказав:

"На срібних Різдвяних санях Божа Матір оберігає наше немовля. Так це бачив геніальний поет Богдан-Ігор Антонич. Його сторіччя ми святкуємо цього року. На веселих, Різдвяних, зимових санях - український дух, український господар. Так це бачила геніальна художниця Марія Приймаченко. У цьому році її сторіччя. Сторіччя за сторіччям, з якнайдавнішого віку і на віки ще живе і житиме на цій землі наша душа, наш геній, наша віра в Боже благословення бути хазяїном для доброї долі".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK