Литва підтвердила свою участь у Євробаченні в Москві

Литва підтвердила свою участь у Євробаченні в Москві
dkatlas.com.ua

Представлятиме Литву переможець національного конкурсу Пісня пісень, повідомив у середу, 14 січня, представник LRT Вітарас Радзявічюс.

LRT є єдиним представником EBU (Європейської трансляційної спілки) - організатора Євробачення. Конкурс Пісня пісень організує LRT спільно із Литовською асоціацією захисту авторських прав. Участь у московському конкурсі здійснюється за особистим бажанням його переможців.

Нагадаємо, після військових подій на Кавказі в серпні 2008 року Естонія оголосила про можливий бойкот Євробачення в Москві. У міністерстві культури цієї країни також наголосили на необхідності обговорити питання про бойкот конкурсу й з іншими країнами, наприклад Латвією і Литвою, щоб виступити в цьому питанні солідарно.

У грудні 2008 року Латвія відмовилася від участі в Євробаченні-2009, пояснивши своє рішення важкою економічною ситуацією в республіці.
Днями Грузія підтвердила свою участь у Євробаченні в Москві.

***

Фінал Євробачення-2009 відбудеться 16 травня в Москві. Росія здобула право на проведення конкурсу після того, як представник цієї країни Діма Білан з піснею Believe Me став переможцем Євробачення-2008, який проходив у столиці Сербії Белграді. Українська співачка Ані Лорак завоювала друге місце.

20 травня організатори заявили, що конкурси, аналогічні Євробаченню, тепер проводитимуться і в Північній Африці, і на Близькому Сході.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK