У США стартує фестиваль незалежного кіно Sundance-2009

У США стартує фестиваль незалежного кіно Sundance-2009
hollywoodwiretap.com

На кінофестивалі Sundance-2009 буде представлено 118 повнометражних фільмів, включаючи 87 світових прем'єр, 19 північноамериканських прем'єр і 4 американські прем'єри. У програмі представлено 21 країна і 42 дебютанта, причому 28 з них беруть участь у конкурсі. Ці картини були відібрані з 3661 фільмів (1905 американських і 1756 вироблених в інших країнах), представлених у цьому році на Sundance.

Офіційна конкурсна програма поділена на 4 секції: Документальне кіно, Американська драма, Документальне кіно світу і Світова драма.

Фільмом закриття 25 січня обрана картина Роберта Стоуна Земні дні (Earth Days).

У рамках кінофестивалю 19 січня відбудеться світова прем'єра комедії Джима Страузе Сезон перемог (The Winning Season) за участю Сема Рокуелла. У фільмі розповідається історія невдахи, який тренує жіночу баскетбольну команду. У картині також знялися Емма Робертс, Роб Корддрай, Шарика Эппс і Емілі Райос.

В офіційній програмі Sundance-2009 в секції Спектр представлений, зокрема, фільм Джонні - скажений пес Жан-Стефана Совера, зазначений у Каннах-2008 в категорії Особливий погляд, який завоював гран-прі за кращий фільм II Міжнародного фестивалю сучасного кіно Завтра-2008 (2morrow).

Це картина спільного виробництва Франції, Ліберії та Бельгії. Фільм розповідає про життя африканського хлопчика на прізвисько Скажений пес. Джонні всього 15 років, але він уже до зубів озброєний солдат. Разом з членами своєї команди по імені Погана рада, він краде, грабує та вбиває все на своєму шляху.

Інша героїня - 16-річна Лаоколе - піклується про свого безпорадного батька, навчається на відмінно в школі і мріє втекти з 8-річним братом Фово зі свого міста, віддане на призволяще дітям-солдатам.

Загинувше дитинство в Африці, спустошеної абсурдними війнами, народ, який намагається, незважаючи ні на що, вижити і зберегти свою людяність.

***

Мері і Макс (Mary And Max) - ця історія заснована на особистому досвіді Еліота, його "дружба з листування" тривала понад 20 років. Голосом за кадром, що розповідає історію, виступає Баррі Хамфріс.

Мері - одинока дівчина з Австралії, а Макс - мешканець Нью-Йорка середніх років, який має синдром Аспергера (вид психічного порушення, характеризується соціальною відчуженістю, втратою інтересу до інших людей, красномовством). Незважаючи на всі розбіжності, вони стають друзями по переписці. Головних персонажів озвучили Філіп Сеймур Хоффман і Тоні Коллетт.

Мері і Макс - режисерський повнометражний дебют Еліота. Він вже отримував Оскара за короткометражки Харві Крампет (Harvie Krumpet), яка теж була показана на Sundance. Також Елліот отримав кілька нагород від Австралійського кіноінстітута за короткометражки Харві Крампет, Дядя, кузен і брат (Uncle, Cousin and Brother).

За матеріалами Arthouse.ru


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK