Оголошено програму основного конкурсу Берлінале-2009

Оголошено програму основного конкурсу Берлінале-2009
berlinale.de

В основному конкурсі братимуть участь 26 фільмів частину з яких назвали в грудні 2008 року. Зараз оголошено ще 14 фільмів, повідомляє агентство Reuters.

Зокрема, в конкурсній програмі братимуть участь стрічки Франсуа Озона Рікі, Анджея Вайди Солодкий порив, Стівена Фріарса Черрі. Також у рамках основного конкурсу відбудеться світова прем'єра фільму Бертрана Таверна В електричному тумані, головну роль в якому виконав Томмі Лі Джонс.

"Завдяки абсолютно різним художнім стилям конкурсна програма Берлінаре-2009 показує зміни умов існування в нашому глобалізованому світі. Ми також раді знову представити багато світових прем'єр цього року", - так прокоментував склад конкурсу директор фестивалю Дітер Косслік.

Варто зауважити, що в програму 59-го Берлінського кінофестивалю включено і короткометражний художній фільм Посмішка Будди бурятського режисера Баїр Дишенова. Фільм презентуватимуть в секції Покоління, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Нагадаємо, відкриє 59-й Берлінський кінофестиваль трилер Тома Тіквера The International. Головуватиме в журі британська актриса Тильда Суінтон.

***

Берлінський кінофестиваль - щорічний міжнародний огляд, який проводиться з 1951 року в Німеччині. Основний приз фестивалю - Золотий ведмідь. На відміну від Канського кінофестивалю, Берлінале орієнтований на прогресивний геополітичний кінематограф. Журі дбає щоб у фестивальній програмі були представлені фільми з цілого світу.

Минулого року Золотого ведмедя 58-го Берлінського кінофестивалю завоював фільм Елітний загін (The Elite Squad) бразильського режисера Жозе Падільї.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK