Режисера Олівера Стоуна оголосили персоною нон-ґрата

Режисера Олівера Стоуна оголосили персоною нон-ґрата
АР

Такого рішення домоглися представники 62 політичних організацій, яких обурило висловлюваннями кінодіяча на адресу легендарної дружини аргентинського лідера Хуана Перона - Евіти.

В інтерв'ю газеті Nacion Олівер Стоун, який свого часу написав сценарій до мюзиклу Евіта, назвав цю жінку "сумішшю проститутки і святої".

"Слова Стоуна на адресу Евіти показують абсолютне нерозуміння аргентинської історії та особистості Єви Перон, яка (живе) в серцях усіх аргентинців. Ми обурені висловлюваннями на адресу Марії Єви Дуарте де Перон і оголошуємо його персоною нон-ґрата для пероністів", - повідомляють у понеділок, 19 січня, місцеві ЗМІ із посиланням на представників партії.

Олівер Стоун відвідав Аргентину минулого тижня, щоб взяти інтерв'ю у президента Христини Фернандес де Кіршнер та її чоловіка, колишнього президента Аргентини Нестора Кіршнера для свого нового документального фільму, в якому розповідається про Уго Чавеса і південноамериканську революцію.

Раніше Стоун, який планує випустити картину в середині 2009 року, відвідав Болівію і Венесуелу.

Олівер Стоун не вперше знімає фільм, головними героями якого стають світові лідери. Він автор фільмів про Фіделя Кастро, Ясіра Арафата і Джона Кеннеді.

Останнім на сьогоднішній день фільмом Стоуна є картина про Джорджа Буша-молодшого. За словами режисера, його метою був "чесний, справжній" портрет президента США. Особливу увагу в картині приділено взаєминам Джорджа Буша-молодшого з батьком, його юності і вірі в Бога.

У творчому активі Стоуна безліч кінопремій, серед яких три Оскара.

Перонізм став офіційною політичною ідеологією в країні у 40-ві роки минулого століття і пов'язаний з ім'ям його засновника президента Аргентини Хуана Домінго Перрона і зберігає свій вплив до теперішнього часу: так, діючий президент країни Христина Фернандес де Кіршнер, як і її чоловік, належать до пероністської партії.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK