Warner Brothers скорочує 800 працівників

Warner Brothers скорочує 800 працівників
blogspot.com

Таке рішення керівництво прийняло після того, як доходи компанії у третьому кварталі 2008 року знизилися на 9%, навіть незважаючи на успіх блокбастера Темний Лицар, передає агентство AP.

Більшість працівників скоротять в штабі студії в Бербанку, Каліфорнія. Представники Warner Bros. також зазначили, що надалі суттєво знизять витрати.

"Ми також продовжимо розглядати наші великі операції, щоб переконатися, що діємо так ефективно, наскільки це можливо", - пояснили представники кінокомпанії.

Акції Time Warner знизилися на 61 цент, або 6,4%, до $ 9,01 у вівторок вдень.

Warner Brothers - американська компанія, що належить медіакомпанії Time Warner Inc., У 1918 році її заснували брати Гаррі та Альберт Уорнер. В даний час це один з найбільших концернів з виробництва фільмів і телесеріалів у світі.

Серед найбільш відомих фільмів, знятих Warner Brothers в останні роки, - нашуміла сага про Гаррі Поттера.

Фінансова криза торкнулася не лише кіно. Раніше американський підрозділ Sotheby's, в якому до Нового року працювали 605 осіб, звільнив близько 60 працівників і скоротив бюджет на $ 7 млн.

Будинок Christie's, головний конкурент Sotheby's, скоротив, тільки в нью-йоркському офісі близько 80 чоловік. Цю цифру наводить агентство з посиланням на неназване джерело в компанії. Впродовж найближчих місяців Christie's продовжить звільняти персонал.

Обидва аукціонні будинки здійснюють звільнення для скорочення витрат: світова фінансова криза сильно вдарила по арт-ринку, і продажі суттєво впали. Втім, наразі звільнення не наблизилися до рівня 2001-2002 років, коли в розпал скандалу з фіксованими цінами Sotheby's скоротив 14% персоналу, а Christie's - 15%.

Раніше керівництво нью-йоркської Метрополітен-опера урізало собі зарплати на 10%. Аналогічні заходи торкнуться і решти персоналу. Скільки людей буде звільнено і коли, наразі невідомо.

Тим часом Большой театр Росії через фінансову кризу скасував свою найдорожчу за останні десятиліття постановку опери Джузеппе Верді Отелло.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK