Дослідження: В Україні поменшало курців-підлітків, але побільшало тих, хто п'є

Дослідження: В Україні поменшало курців-підлітків, але побільшало тих, хто п'є
Фото Таїсії Стеценко / Корреспондент.net

Про це свідчатьрезультати української частини третьоїхвилі глобального дослідження Дитячогофонду ООН (ЮНІСЕФ) про стан та факториздоров'я підлітків.

"Дослідження,проведене серед учнів у всіх регіонахУкраїни, свідчить, що за останні чотирироки збільшилася кількість школярів,які вживали алкогольні напої", -сказала вона.

Балакірєва такожзазначила, що порівняно з 2006 рокомщотижневе вживання алкогольних напоївдещо зменшилося, та кожен десятий учень6-х класів, кожен п'ятий 8-класник, кожентретій старшокласник і кожен другийстудент профтехучилища хоча б раз натиждень уживає алкоголь.

За їїсловами, найбільш популярні алкогольнінапої - пиво (21% підлітків п'є його щотижня)й слабоалкогольні напої промисловоговиробництва (14%). Найактивніший вікпершої спроби вживання алкогольнихнапоїв - 13-15 років (33%).

Частка курцівсеред молоді порівняно з 2006-м рокомзменшилася на 4,5%, та кількість курцівсеред підлітків все ще значна, зазначилаБалакірєва. Зокрема, досвід куріннямають 48% з них, а 11% курять щодня. Найбільшпоширене куріння серед учнів профтехучилищ:тут щоденно курить кожен другий хлопецьі кожна четверта дівчина. Загальна першахвиля початку куріння припадає на 11років. Середній вік початку куріннясеред дівчат за чотири роки помолодшавна рік - із 14 до 13 років.

Соціологічнеопитування проводили в 616 навчальнихзакладах, розташованих у 435 населенихпунктах. Загалом методом анонімногоанкетування опитали 10 тис. 343 респондентів.Україна приєдналася до міжнародногопроекту Здоров'я та поведінка учнівськоїмолоді, що здійснюється в 41 країні Європита Північної Америки, 2002 року й сталаучасником трьох його хвиль - у 2002-му,2006-му і 2010-му роках.

Нагадаємо, ранішесьогодні Ольга Балакірєва заявила, щовсе більше вільного часу українськіпідлітки присвячують сидінню передкомп'ютером чи телевізором, а рівеньїхньої фізичної активності постійнозменшується.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK