Французький фармацевтичний гігант випустить вакцину від прищів

Французький фармацевтичний гігант випустить вакцину від прищів
Reuters

Керівництво компанії уклало контракт нарозробку вакцини із Каліфорнійським університетом у Сан-Дієго, США.

Вугрі (акне) виникають через закупорку сальнихзалоз шкіри. У результаті цього створюються умови, які підходять длярозмноження бактерій Propionibacterium acnes, які сприяють розвитку запальногопроцесу в залозах. Імунна система знищує мікроби, що призводить до утвореннягнійних пухирців (пустул).

Група фахівців Каліфорнійського університетупід керівництвом Чунь Мін Хуана з'ясувала, що Propionibacterium acnes вражаєклітини сальних залоз завдяки білку CAMP. Використавши лабораторних мишей,дослідники змогли отримати антитіла до цього білка.

Антитіла зв'язують білок CAMP і позбавляютьмікроорганізми здібності вбивати клітини залоз. Під час експерименту запальніпроцеси у шкірі лабораторних мишей, яким ввели сироватку на основі такихантитіл, були слабшими, ніж у тварин, яким не робили щеплення.

Виявлений механізм нейтралізаціїPropionibacterium acnes може бути використаний у розробці вакцини дляпрофілактики вугрового висипу. Крім того, не виключається створення виробництвамоноклональних антитіл до білка CAMP, на основі яких буде створено препаратмісцевої дії для лікування акне.

Нагадаємо, що наприкінці червня лауреатНобелівської премії з медицини Баррі Маршалл розробив вакцину проти грипу, длядоставки якої в організм людини використовується бактерія Helicobacter pylori,що здатна вижити у шлунку.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK